Annonce
Sport

City og United spadserer videre i FA Cuppen med storsejre

Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix

Det var ikke mange kræfter, Manchester City og Manchester United skulle bruge for at gå videre i FA Cuppen.

Manchester City sparede de fleste stamspillere, da holdet gik knusende sikkert videre i FA Cuppen.

Med en sejr på 4-0 hjemme over Fulham fra den næstbedste engelske fodboldrække er City klar til ottendedelsfinalerne i pokalturneringen.

Det er Manchester United også med en endnu større sejr ude over Tranmere, der på en bane, som næsten bød på mere jord end græs, blev nedlagt med hele 6-0.

City-målmand Ederson, midtbanespilleren Kevin De Bruyne og angriberen Sergio Agüero sad på bænken i hele kampen, mens Raheem Sterling, John Stones og Rodri kom på banen i anden halvleg.

Fulham gjorde det svært for sig selv efter seks minutters spil, da udeholdets stopper Tim Ream klodset rev City-angriberen Gabriel Jesus ned i feltet.

Det takserede dommeren til rødt kort til Ream og straffe til City, som midtbanespilleren Ilkay Gündogan sikkert omsatte til 1-0 få minutter senere.

Ti minutter senere fordoblede Citys offensive spiller Bernardo Silva føringen, da portugiseren sparkede på mål lige uden for feltet.

Dernæst fik Fulham bedre styr på defensiven, mens City gik lidt ned i tempo, og der blev ikke scoret mere i første halvleg.

Fulham havde svært ved at levere den store modstand, og City havde bolden i størstedelen af spilletiden.

Og når udeholdet havde bolden, var det ofte ret usikkert - især i de bageste kæder.

Det udnyttede City to gange til slut, hvor højt presspil stressede Fulham-spillerne, der mistede bolden i egen forsvarszone.

Gabriel Jesus fik med to mål på hovedstød straffet fejlene fra Fulham efter 72 og 75 minutter, og så var den kamp endegyldigt lukket.

Manchester United satte hurtigt tingene på plads mod Tranmere. Modsat City havde Ole Gunnar Solskjær sendt de fleste af de faste startere på banen. Efter et kvarter stod der 3-0 efter mål af Harry Maguire, Diogo Dalot og Jesse Lingard.

Kort før pausen blev kampen reelt lukket, da først Phil Jones gjorde det til 4-0, og Anthony Martial lidt efter udbyggede føringen til 5-0.

Ti minutter inde i anden halvleg blev Tahith Chong nedlagt i feltet, hvilket udløste et straffespark til United. Det tog det unge stjerneskud Mason Greenwood sig af, og han sendte bolden i mål til kampens slutresultat.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce