Annonce
Aarhus

Manchester og Aarhus skal udveksle kultur

2017 gav Aarhus internationalt samarbejde som Europæisk Kulturhovedstad, og det fortsætter. Her modtager den århusianske rådmand Rabih Azad-Ahmad i 2016 en symbolsk depeche i San Sebastian, et flag med Aarhus? byvåben. Foto: Fernando Alva

Manchester, Aalborg og Aarhus går sammen om at styrke hinandens kulturliv.

Annonce

AARHUS: Aarhus' internationale samarbejde om kultur er ikke hørt op efter 2017, da byen var Europæisk Kulturhovedstad. Nu går Aarhus ind i et samarbejde om kultur med Manchester i England og Aalborg.

De tre byer vil fremover hjælpe hinanden med at udvikle både kulturen og kunsten. Det sker som et led i Det Internationale Kulturpanels kulturindsats i Storbritannien 2018 til 2020, oplyser Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse. Det er første gang, der bliver etableret forpligtende kultursamarbejder mellem kommuner i Danmark og udlandet med det ene formål at skabe bedre muligheder for udveksling og bedre kulturelle forbindelser mellem scenekunst-, musik-, kunsthåndværk- og designbrancherne i Storbritannien og Danmark.

Lanceringen

Samarbejdet mellem Aarhus, Aalborg og Manchester bliver lanceret mandag 25. februar i Utzon Center, Aalborg.

Annonce

Lancering mandag

På mandag får vi nærmere besked om, hvad det hele vil gå ud på. Det sker på Utzon Center i Aalborg med deltagelse af blandt andre kulturminister Mette Bock, Sundheds- og Kulturrådmand Mads Duedahl, Aalborg Kommune, rådmand Rabih Azad-Ahmad, Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune, og kulturdirektør Luthfur Ramen, Manchester City Council. 10 ledende, britiske kulturpersonligheder fra Manchester deltager i lanceringen, hvor de får mulighed for at møde deres danske samarbejdspartnere fra Aarhus og Aalborg.

Det vil også være muligt at overvære paneldiskussioner, hvor repræsentanter fra Arts Council England, Kunsthal Aarhus, Slots- og Kulturstyrelsen og repræsentanter fra de tre kommuner vil tage fat på emner som "Sundhed og Kultur", "Børn og Unge" og "Byudvikling". De vil også vende, hvordan et internationalt kultursamarbejde kan inspirere kulturinstitutioner til at udvikle sig og blive bedre til at engagere borgere og publikum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester til rådmand: Træk selv fogedforbud tilbage i plejesag

Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

AGF For abonnenter

Bagkanten: Hvem når bolden først? AGF står formmæssigt stærkest inden 'sølvfinale' i Parken

Annonce