x
Annonce
Aarhus

Mand afslørede drenges fup-sms: Så angreb de ham med kniv og slag

Politiet fandt hurtigt frem til sko-røverne. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

BRABRAND: Det er efterhånden næsten dagligt, at Østjyllands Politi i den daglige døgnrapport kan fortælle om en meget brugt metode, hvor 'køber' forsøger at snyde sælger med falske sms'er, hvori det hævdes, at den aftalte pris for handlen er overført til sælgers bankkonto. Når sælger så finder ud af, at der alligevel ikke er gået penge ind på kontoen, er 'køber' over alle bjerge med varen.

Torsdag aften var det så en 19-årig mand, der blev forsøgt snydt med metoden. Han havde sat et par sko til salg på Facebook og blev via Messenger kontaktet af en person, der gerne ville købe dem. De aftalte, at han skulle komme og prøve dem.

To drenge på henholdsvis 15 og 16 år dukkede lidt efter op på hans adresse i Brabrand, og den ene prøvede skoene, som han gerne ville betale for. Drengen viste en besked frem på telefonen, hvor der stod, at der var overført penge til den 19-åriges konto. Men da han selv tjekkede sin konto, kunne han ikke se, der var gået penge ind. Han bad derfor drengene om kontant betaling.

Annonce

Kom tilbage med kniv og øretæver

De to drenge gik igen for at hæve penge, men da de kom tilbage, havde de i stedet for kontanter en kniv med. De truede den 19-årige og en af hans venner, og den ene gav den 19-årige et knytnæveslag og et albuestød i ansigtet. Herefter stak de af med skoene.

Det viste sig, at Facebook-profilen, som den 19-årige havde skrevet med, var falsk, men det lykkedes alligevel hurtigt politiet at spore sig frem til en 16-årig dreng, der stod bag profilen. Da en patrulje kørte til den 16-åriges hjem i Brabrand, sad han på sit værelse sammen med sin 15-årige ven. Skoene lå også derinde, og begge blev anholdt og sigtet for røveri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Annonce