Annonce
Østjylland

Mand faldt i søvn med cigaret i hånden - nu er lejligheden udbrændt

Foto: Freelance-fotografer.dk

Horsens: En nedbrændt lejlighed og en bøde.

Det er de triste facts for en 35-årig mand fra Horsens, efter hans førstesalslejlighed i Houmannsgade i Horsens tirsdag aften udbrændte.

Manden faldt - ifølge sin egen forklaring til politiet - i søvn i sin seng med en tændt cigaret i hånden:

- Cigaretten faldt ned i en bunke med reklamer eller aviser på gulvet og antændte dem, forklarer vagtchef Jesper Brian Jensen fra Sydøstjyllands Politi.

Manden vågnede efterfølgende og forsøgte selv at slukke branden, men måtte opgive og ringede derfor til brandvæsnet, der fik slukket branden.

Beboerne i de andre lejligheder i bygningen kom selv ud af lejlighederne på grund af råb og postyr, forklarer vagtchefen og tilføjer, at mandens lejlighed er totalt nedbrændt, mens de andre lejligheder er røg- og sodskadet.

Den 35-årige mand bliver sigtet efter beredskabsloven, fordi han har handlet "uhensigtsmæssigt" med ild, siger vagtchef Jesper Brian Jensen:

- Læringen må være, at man skal lade være med at ryge i sengen, konstaterer han.

Politi og brandvæsen fik meldingen kl. 22.19.

Annonce
Foto: Freelance-fotografer.dk
Foto: Freelance-fotografer.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce