Annonce
Østjylland

Mand faldt i søvn med cigaret i hånden - nu er lejligheden udbrændt

Foto: Freelance-fotografer.dk

Horsens: En nedbrændt lejlighed og en bøde.

Det er de triste facts for en 35-årig mand fra Horsens, efter hans førstesalslejlighed i Houmannsgade i Horsens tirsdag aften udbrændte.

Manden faldt - ifølge sin egen forklaring til politiet - i søvn i sin seng med en tændt cigaret i hånden:

- Cigaretten faldt ned i en bunke med reklamer eller aviser på gulvet og antændte dem, forklarer vagtchef Jesper Brian Jensen fra Sydøstjyllands Politi.

Manden vågnede efterfølgende og forsøgte selv at slukke branden, men måtte opgive og ringede derfor til brandvæsnet, der fik slukket branden.

Beboerne i de andre lejligheder i bygningen kom selv ud af lejlighederne på grund af råb og postyr, forklarer vagtchefen og tilføjer, at mandens lejlighed er totalt nedbrændt, mens de andre lejligheder er røg- og sodskadet.

Den 35-årige mand bliver sigtet efter beredskabsloven, fordi han har handlet "uhensigtsmæssigt" med ild, siger vagtchef Jesper Brian Jensen:

- Læringen må være, at man skal lade være med at ryge i sengen, konstaterer han.

Politi og brandvæsen fik meldingen kl. 22.19.

Annonce
Foto: Freelance-fotografer.dk
Foto: Freelance-fotografer.dk
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce