Annonce
Aarhus

Mand i kritisk tilstand: Skudt af politiet i Gellerup

Foto: Axel Schütt

Politiklagemyndigheden undersøger sag fra Gellerup, hvor 24-årig mand blev skudt af politiet.

BRABRAND: En mand er mandag eftermiddag klokken 13 blevet skudt af betjente fra Østjyllands Politi på Karen Blixens Boulevard i Gellerup.

Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Ifølge politiet blev manden skudt, fordi han angreb en patrulje med en kniv. Manden er i kritisk tilstand.

Annonce

'Udrykningssager'

Politiklagemyndigheden behandler sagen efter bestemmelsen om "udrykningssager" i retsplejelovens § 1020 a, stk. 2. Efter denne bestemmelse iværksætter Politiklagemyndigheden efterforskning, når en person er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt.

Teknikere er i gang med undersøgelser i Gellerup efter skudepidsoden. Foto: Axel Schütt

Politiklagemyndigheden har overtaget efterforskningen

Østjyllands Politi har underrettet Den Uafhængige Politiklagemyndighed om skudepisoden i Gellerup, som derfor har overtaget al efterforskning i sagen.

I underretningen fortæller Østjyllands Politi, at skudepisoden skete ved en bus i bydelen i Brabrand.

Politiklagemyndigheden har på baggrund af underretningen straks iværksat en nærmere undersøgelse af episoden og sendt efterforskere til stedet. Den har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger om mandens tilstand.

Den sårede mand er 24 år, oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som kort efter skudafgivelsen gik ind i en efterforskning af forløbet. DUP ønskede ved 16.30-tiden ikke at oplyse, om manden blev ramt af et eller flere skud.

Politiklagemyndigheden vil gerne i kontakt med vidner, som har overværet episoden eller i øvrigt har oplysninger i sagen.

Politiklagemyndigheden kan kontaktes på telefon 4178 3500 indenfor normal kontortid eller e-mail på mail@politiklagemyndigheden.dk.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) varetager efterforskningen af straffesager mod politipersonale og behandler og træffer afgørelse i klager over politipersonalets adfærd.Politiklagemyndigheden efterstræber at sikre en retfærdig sagsbehandling for alle involverede og arbejder hverken i borgerens eller politiets tjeneste, men i sandhedens tjeneste.

Det vil sige, at hverken borger eller politi vægtes højere end den anden i en sags efterforskning og afgørelse.

kilde: www.politiklagemyndigheden.dk

Østjyllands Politi har mandag eftermiddag skudt en mand i Brabrand. Ifølge politiet angreb manden en patrulje med kniv. Foto: Axel Schütt

Boulevard afspærret

Efter skudepisoden er Karen Blixens Boulevard afspærret på strækningen cirka fra Gellerupbadet og op til Edwin Rahrs Vej.

Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Voldsomme protester: Forældre i Åbyhøj truer med at forlade lokal skole

Annonce