Annonce
Aarhus

Mand i Salling anholdt: - Jeg har en bombe

Først fremsatte den 42-årige mand trusler om en bombe, han bar i tasken, overfor en ekspedient i Salling - og senere overfor en af Mødrehjælpens ansatte. Foto: Kim Haugaard
En mand truede ekspedient i Salling med, at han havde en bombe i sin taske. Han forsvandt - men er nu sigtet for at have fremsat bombetrussel. Han fremsatte også truslen i Mødrehjælpen

AARHUS: En mand kom med intet mindre end en bombetrussel torsdag i stormagasinet Salling.

Manden kom klokken 10.42 ind i Salling på Strøget, hvor han tog kontakt til en medarbejder i parfumeafdelingen og bad om hjælp til at finde en parfume. Det skriver Østjyllands Politi i sin døgnrapport.

Manden fik lov til at dufte til en testparfume, men ville så pludselig have en anden parfume, som ikke var pakket ud. Da han begyndte at pakke den ud, forklarede ekspedienten ham, at han måtte betale for parfumen, hvis han pakkede den ud. Pludselig ville manden have ekspedienten til at tage hans taske, hvilket hun afvise. Han udbrød så: "Det er en bombe".

Ekspedienten tog kontakt til butiksvagten, der i første omgang blot troede, der var tale om en almindelig butikstyv, og han tog derfor fat i manden, da han var på vej ud af butikken. Vagten kiggede i mandens taske, og kunne konstatere, at den var tom, og da manden heller ikke havde tyvekoster på sig, blev han sendt videre.

Han kom dog tilbage kort tid efter og gik truende hen mod ekspedienten og kaldte hende diverse skældsord, hvorefter vagten tog fat i ham og eskorterede ham ud af butikken. Først her blev vagten klar over, at manden havde sagt, der var en bombe i tasken, og han kontaktede derfor politiet, mens han fulgte efter manden, der var gået i retning af banegården.

Kort efter fik en patrulje kontakt til den 42-årige mand ved Ryesgade/Rosenkrantzgade og han blev anholdt og sigtet for at have fremsat en bombetrussel. En medarbejder fra Mødrehjælpen havde overværet anholdelsen og kontaktede efterfølgende politiet, da manden også havde været forbi deres butik tidligere. Her havde han også forsøgt at aflevere sin taske, mens han havde sagt noget om en bombe.

Politiet gennemgik derfor Mødrehjælpens lokaler, dog uden at finde noget. Den 42-årige mand blev også sigtet for at have fremsat en bombetrussel mod medarbejderen i Mødrehjælpen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye beregninger: Det vil der ske med biltrafikken, hvis man gør bus og letbane gratis i Aarhus

Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Aarhus

Mulige problemer med letbanen torsdag: Udstyr til forebyggelse af is er endnu ikke fuldt i drift

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce