Annonce
Alarm 112

Mulig børnelokker skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

9. april informerede skoleleder på Gammelgaardsskolen alle forældre om, at tre børn var blevet forfulgt af en mand i Parken umiddelbart efter skoletid. Én af tre episoder i området indenfor den seneste måned. Arkivfoto: Flemming Krogh
Både lørdag aften og tirsdag er børn i Åbyhøj blevet kontaktet af en fremmed. Episoden lørdag aften var ved Tousparken og er meldt til Østjyllands Politi.

ÅBYHØJ: Tirsdag aften delte en mor fra Åbyhøj et Facebook-opslag for at gøre forældre i området opmærksomme på, at hendes søn og to kammerater var blevet kontaktet af en mand i en bil ved Fenrisvej, der spurgte om vej til Kvickly og spurgte, om de ikke ville hoppe ind i bilen og vise vej.

Drengene afviste og skyndte sig videre.

Østjyllands Politi har ikke hørt om episoden tirsdag, men fik i weekenden en anmeldelse om en lignende episode ved Tousparken i Åbyhøj.

Annonce


Det bedste råd, vi kan give til forældrene, er, at de skal tale med deres børn om det.

Janni Lundager


Her blev to 10-årige piger kontaktet lørdag aften på p-pladsen ved Tousparken af en mand i en sort varebil, der tilbød dem slikkepinde.

Nogle episoder er misforståelser

Og både i februar og april har skoleleder Susanne Broe Laursen fra Gammelgaardsskolen i Åbyhøj informeret forældrene via intranet om to episoder. I februar blev to piger fra indskolingen antastet på vej hjem fra skole, og i april blev tre elever forfulgt af en mand i Parken umiddelbart efter skoletid.

- Det bedste råd, vi kan give til forældrene, er, at de skal tale med deres børn om det. Og hvis et barn bliver kontaktet af en fremmed, så er det bedst at ignorere vedkommende og vende rundt og gå sin vej, siger kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, Janni Lundager.

Østjyllands Politi oplever dog også anmeldelser, hvor det viser sig ikke at være en børnelokker.

- Vi oplever også en del misforståelser, hvor barnet har opfattet det som en "børnelokker" i situationen, men hvor det siden viser sig at være en misforståelse. Blandt andet havde vi en mor, der tog kontakt til et par drenge, fordi hun troede, at det var sønnens kammerater. Men det var det ikke. Men i den situationen opfattede drengene situationen som en fremmed person, der ville i kontakt med dem, siger Janni Lundager.

Annonce

Hvid varevogn skabte frygt i marts

I marts var det en hvid varevogn, der skabte frygt, da den blev observeret tre steder i Aarhus på en uge.

En ung dreng fik sig en ubehagelig overraskelse i Lystrup, da en hvid varevogn med tonede ruder antastede den unge dreng, der kom cyklende, og en mand og en kvinde forsøgte at få ham hen til bilen ved at tilbyde ham slik.

Østjyllands Politi rykkede herefter til skolen og blev der det meste af dagen.

Episoden var ikke en enlig svale. Et par dage før episoden i Lystrup skete noget lignende i Mårslet. Denne gang var der dog kun tale om én person i en bil, men her blev en 10-årig pige forsøgt lokket hen til varevognen. Hun stak af, og det blev meldt til politiet.

Sidst i marts var det så Skødstrups tur. Her blev en hvid varevogn spottet tæt på Skødstrup Skole og klubben tæt på skolen. Politiet blev kontaktet blandt andet med en beskrivelse af nummerpladen på bilen, men nummerpladen ledte ikke til noget, og ifølge politiet kunne det skyldtes, at den var aflæst forkert.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce