Annonce
Aarhus

Mand kørte rundt med økse i bil: Sagde han havde været i skoven og fælde træer

Politiet stoppede natten til mandag en bil i Viby. De fire mænd i bilen kørte rundt med en økse, og derudover var føreren af bilen påvirket af narkotika. Foto: Ida Marie Odgaard

En 32-årig mand blev sammen med tre andre stoppet af en patrulje, som foretog rutinemæssig kontrol. Her fandt politiet en økse under passagersædet. Den 32-årige forklarede, at han havde været ude at fælde træer. Føreren af bilen blev desuden s

AARHUS: En patrulje standsede natten mellem søndag og mandag klokken 00.20 en bil på Neptunvej i Viby for at lave en rutinemæssig kontrol af både fører og køretøj. I bilen sad fire mænd, og patruljen kunne konstatere, at der lugtede kraftigt af hash. Herefter blev de fire mænd visiteret, dog uden at patruljen fandt stoffer på nogen af dem.

Bilen blev ransaget og under det forreste passagersæde fandt politiet en økse, der lå i bunden af bilen.

Den 32-årige mand, der havde siddet på passagersædet, forklarede, at han netop havde været i skoven for at fælde træer, hvilket var årsagen til, at de havde øksen i bilen.

Patruljen mente, at det var en usandsynlig forklaring, og den 32-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenloven, hvorefter øksen blev beslaglagt.

Føreren af bilen, en 34-årig mand, blev desuden skønnet påvirket af narkotika og blev anholdt og sigtet for narkokørsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

Østjylland

Brand i etageejendom i Grenaa

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];