Annonce
forside

Mand klippede armbånd af festivalgæster som falsk betjent

25-årig mand har erkendt, at han på Roskilde Festival udgav sig for at være politi og tog armbånd fra gæster.

En ung mand fra Næstved er gået til bekendelse hos politiet og har fortalt, at han har udgivet sig for at være politimand på Roskilde Festival, hvor han visiterede ti gæster og klippede deres festivalarmbånd over.

Det fortæller Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er tilsyneladende begået i fuldskab. Og de armbånd, han har klippet af, er bare blevet smidt ud i skraldespanden - de er ikke blevet brugt til noget eller solgt igen.

- Så det har faktisk været helt nytteløst, det han har lavet, siger Carsten Andersen.

Den 25-årige mand udgav sig ligeledes for at være sikkerhedsvagt på festivalen. Han udnyttede sin falske myndighed til at klippe festivalgæsternes armbånd over.

Og derefter gjorde han de rigtige festivalvagter opmærksomme på, at hans ofre manglede armbånd. Således blev de armbåndsløse gæster bortvist fra festivalen.

Politiet har sigtet den unge mand for på falsk vis at udgive sig for at være offentlig myndighed. Der er ligeledes mulighed for, at han vil blive sigtet for tyveri af armbånd, fortæller Carsten Andersen.

- Han bryder sig bestemt ikke om det, han har gjort. Han er ærgerlig over, at han har gjort, som han har gjort. Men så er det jo meget godt, at han fik erkendt sin brøde ved at henvende sig til os, lyder det.

Den unge mand har fortalt, at en af hans kammerater ligeledes har udgivet sig for at være betjent og festivalmedarbejder. Derfor forsøger politiet nu at komme i kontakt med ham, så han kan blive afhørt.

I flere dage har politiet ledt efter den falske betjent, da flere festivalgæster har berettet om, at de på besynderlig vis har fået frataget deres armbånd.

- Vi ville jo gerne finde ham, derfor efterlyste vi ham i medierne.

- Det har så ført til, at han selv retter henvendelse til os i går og erkender, at det er ham, der har lavet de her ulykker, siger Carsten Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Læserbrev

Læserbrev: Byrådet skal gøre det meget nemmere at være bilist i Aarhus

På mange punkter er jeg enig med Ole Christiansen (der skrev læserbrevet ”Byrådet må gøre det mere besværligt at være bilist i midtbyen” lørdag 15. februar, red.): Biler, der holder stille, forurener meget – men det gør de selvsamme biler også, når de holder i kø, og det sker hver morgen, og ligeså om eftermiddagen, fordi vores infrastruktur ikke er god nok på vores indfaldsveje og i den indre by. Jeg prøvede det selv forleden dag ved Nørreport-krydset. Jeg var så uheldig, at der skulle passere tre letbanetog, og det tog tre minutter og 25 sekunder. Det var over grænsen på tre minutter, som man mener, er maks.-grænsen for, hvor lang tid man må have sin bil til at gå i tomgang. Den grænse kunne nemt sættes ned til et minut, undtagen hvis man holder for rødt lys eller venter på letbanen. Vedr. CO2-forurening er jeg enig med Ole Christiansen i, at det skal vi gøre noget ved, men det løser sig selv, når vores bilpark kommer over på el. Vores dieselbusser skal fra 2027 være udskiftet til elbusser. Og kommunens egen bilpark kommer også over på el. Om road-pricing er en god ide, er jeg ikke sikker på, men derimod skal vi have lavet store parkeringsanlæg ved vores indfaldsveje, hvorfra der skal køre shuttle-busser ind til indre by. Det ville få mange biler ud af byen. Og så skal vi gøre det gratis for pensionister at køre med bus mellem kl. 9.00 og kl. 15.00 og igen efter kl. 18.00 og til midnat, det vil også få rigtig mange biler ud af byen og give ledige p-pladser. At vi skal gøre det besværligt at være bilist, er jeg ikke enig i, det er en forkert vej at gå, nej, vi skal have vores infrastruktur til at fungere, meget bedre end den gør i dag. Bl.a. med intelligent lysregulering, det vil kunne spare mange stop og meget tid. Vi skal også lave et passende antal parkeringspladser, når vi bygger nyt, også i midtbyen. Vi mangler parkeringspladser i Aarhus, og der skal ved enhver given lejlighed skabes flere parkeringspladser, også til elbiler. Hvis man tror, at bilen er på vej ud som transportmiddel, skal man formentlig revidere sin opfattelse. Privatbilen er kommet for at blive. Men vi skal derimod tænke ny tanker, og det skal vi, i særdeleshed når vi taler kollektiv trafik. Vi skal have el-busser og BRT-busser, vi skal stoppe med flere letbanetog, de er alt for dyre og kan ikke håndteres i indre by. Vi skal gøre det attraktivt at bruge kollektiv trafik, men det kræver, at der er busser til rådighed i hele kommunen. At nedlægge busruter, som man gør i øjeblikket, er det samme som at sige: ”I bliver nødt til at tage jeres private bil for at komme på arbejde eller komme ind til byen. Busruten er desværre nedlagt”. Og de mange busruter, der er nedlagt, er for at finansiere letbanen – det er en forkert vej at gå. Vi skal også opfordre alle til at stoppe deres bil, når de holder stille, det gælder også taxier, lastbiler, entreprenørmaskiner med flere, der vil kunne spares meget CO2-udslip i indre by, ja, i hele Danmark, ved at slukke bilmotorerne.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus

'Daniel fra Rigspolitiet' ville hjælpe 59-årig med banklån: Men den hoppede offeret ikke på

Annonce