Annonce
forside

Mand med flere små børn fængslet for drab på ekskone

En 30-årig kvinde blev erklæret død umiddelbart efter politiets ankomst til hendes lejlighed i Aarhus V.

En dommer i Aarhus har mandag valgt at varetægtsfængsle en 35-årig mand i foreløbigt fire uger, oplyser Østjyllands Politi.

Manden er sigtet for med kniv at havde stukket sin 30-årige ekskone til døde i hendes lejlighed i Aarhus.

Manden nægter sig skyldig, men alligevel valgte han ikke at kære kendelsen om fængsling til landsretten.

Det var søndag kort før klokken 18, at Østjyllands Politi modtog en anmeldelse om et muligt knivstikkeri i en lejlighed på Vilhelm Bergsøes Vej i det vestlige Aarhus.

Flere patruljer blev sendt til stedet, hvor de fandt den 30-årige kvinde. Hun blev kort efter erklæret død. De pårørende er underrettet.

Politiet anholdt efterfølgende den 35-årige eksmand, der formodes at stå bag knivdrabet.

I mandagens grundlovsforhør valgte dommeren at lukke dørene for offentligheden. Typisk sker det af hensyn til den fortsatte efterforskning.

Samtidig blev der nedlagt et navneforbud. Ifølge Århus Stiftstidende skete det med henvisning til, at den anholdte har flere små børn. Hvis hans navn nævnes, vil de kunne blive udsat for en krænkelse.

Ekstra Bladet skriver desuden, at den 35-årige i retsmødet fremstod lettere diffus, og at han ved sin side havde en tolk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Røver slap af sted med to halve 200-kronesedler: Nu er han efterlyst af politiet

Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Kulturrådmanden svarer igen: P-kaos på fiskerihavnen er ikke mit bord

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Annonce