Annonce
forside

Mand og kvinde dømt for at have hashmillioner i lejlighed

Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen/Scanpix

44-årig mand og 28-årig kvinde har medvirket til indsmugling af halvandet ton hash ved at gemme millioner.

I en lejlighed i Horsens har en 44-årig mand og en 28-årig kvinde gemt 17,4 millioner kroner.

Pengene stammede fra salg af hash, som var blevet smuglet til Danmark.

Det har Retten i Horsens tirsdag afgjort, og derfor er manden, Sonni Chano Kristensen, idømt tre år og seks måneders fængsel, mens kvinden er idømt fængsel i to år.

Det skriver Særlig Efterforskning Vest (SEV) i en pressemeddelelse.

De er blevet dømt for at have medvirket til at smugle cirka 1500 kilo hash til Danmark, da de i en periode på tre måneder i slutningen af 2017 gemte pengene i deres fælles lejlighed.

Retten har fundet, at pengene er blevet fragtet til Holland, hvor de er brugt til køb af yderligere hash, der er fragtet ind over den danske landegrænse.

Anklager Mette Fladkjær er glad for, at retten fandt de tiltalte skyldige i medvirken til hashkriminalitet.

- De tiltalte mente egentlig ikke, de havde gjort noget strafbart - de gik i hvert fald efter en frifindelse, siger hun i pressemeddelelsen.

- Men retten var enig i, at de tiltalte ved at opbevare de store pengebeløb, som de havde en formodning om stammede fra salg af hash og skulle bruges til indkøb af yderligere hash, havde medvirket til narkokriminalitet.

Manden og kvinden har bedt om betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen.

Sonni Chano Kristensen er fortsat varetægtsfængslet, mens kvinden blev løsladt, da hun med sin varetægtsfængsling har afsonet den ubetingede del af sin dom.

Det er seks måneder af kvindens dom, der skal afsones. Mens resten af dommen er betinget med vilkår om samfundstjeneste.

De to personer blev anholdt under en større aktion 7. marts 2018, hvor SEV efter mange måneders efterforskning anholdt 18 personer. De blev sigtet for at være en del af en større narkoring.

Her blev 15 - herunder de to dømte - den følgende dag fremstillet i Retten i Aarhus og varetægtsfængslet.

Nogle af personerne har fået dom, men flere afventer dom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce