Annonce
112

Mand satte ild til bil: Politiet arresterede ham hurtigt

Bilejeren fik hurtigt slukket ilden i sin bil, og politiet fandt hurtigt frem til den 22-årige, der gik rundt i området med toiletpapir i hånden. Netop toiletpapir var brungt til ildspåsættelsen. Foto: Kim Haugaard/Scanpix
22-årig mand fremstilles onsdag i grundlovsforhør. Han forsøgte tirsdag at brænde bil af i Skødstrup.

SKØDSTRUP: En 22-årig mand, der sent tirsdag proppede en klump papir i benzintanken til en bil og satte ild på i Skødstrup, blev hurtigt fanget og sigtes ny for brandstiftelse.

Det sker i et grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 12.00, hvor Østjyllands Politi fremstiller ham.

Den 22-årig mand sigtes for forsøg på brandstiftelse tirsdag kort før midnat klokken 23.42. Det sker efter, han havde sat en klump papir med ild i ned i påfyldningshullet på en bil, der holdt parkeret på Engskovbakken i Skødstrup. Det blev dog opdaget af bilens ejer, der hurtigt fik det slukket, oplyser politiet.

Mens betjente på stedet var ved at sikre beviser, blev de kontaktet af vidner, som havde set en mistænkelig person, der kom gående med en rulle toiletpapir under armen. Betjentene satte hurtigt til fods i den retning, hvor den pågældende skulle være gået, og fandt dér den 22-årige mand, der blev anholdt og sigtet for forsøg på brandstiftelse.

En stribe bilbrande har hærget Aarhus og flere forstæder i løbet af efteråret. Grundlovsforhøret kan måske kaste lys over, om den 22-årige har forbindelse til nogle af de øvrige bilbrande.

Af hensyn til den videre efterforskning vil anklagemyndigheden anmode om dørlukning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Annonce