Annonce
112

Mand slået og trampet i hovedet foran Crazy Daisy: 21-årig mand sigtet for grov vold

Fyns Politi modtog anmeldelsen om volden foran Crazy Daisy natten til søndag klokken 03.05. Arkivfoto: Robert Wengler
En 21-årig mand fra Faaborg-kanten er blevet sigtet for at have slået og trampet en anden mand i hovedet foran Crazy Daisy i Svendborg natten til søndag.

Opdateret. Artiklen er blevet opdateret med information om, at gerningsmanden er blevet sigtet og løsladt.

Svendborg: Natten til søndag er endt med en mindre skade ved øjet for en 28-årig mand fra Aarhus-kanten og en anholdelse for en 21-årig mand fra Faaborg-kanten efter en tur i byen på Crazy Daisy på Frederiksgade i Svendborg.

Begge mænd har været inde og drikke på diskoteket og kommer ud på gaden fra Crazy Daisy, da klokken er omkring 03. De kender angiveligt ikke hinanden, men der opstår slagsmål mellem de to mænd. Den 28-årige fra Aarhus-kanten får knytnæveslag.

Det fortæller Lars Thede, der er vagtchef hos Fyns Politi.

- Det får ham til at falde omkuld, og da han ligger ned, bliver han trampet i ansigtet mindst én gang, siger han.

Manden har fået en mindre skade øjet som følge.

Annonce

21-årig er anholdt

Den 21-årige Faaborgenser forsøger at flygte fra stedet. Men han bliver udpeget af vidner og anholdt. Indtil søndag formiddag har han været i politiets varetægt, oplyser Lars Thede.

- Der er videoovervågning fra stedet, og der er foretaget vidneafhøringer, siger han.

I løbet af formiddagen er gerningsmanden blevet afhørt. Det har ført til, at han er blevet løsladt med en sigtelse for grov vold.

- Det er juridisk blevet vurderet, at der ikke grundlag for varetægtsfængsling af manden, så han bliver ikke fremstillet i grundlovsforhør, siger Lars Thede.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce