x
Annonce
Aarhus

Mand tiltalt i 85 forhold - drugrape, vanvidskørsel og våben

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Der er i Retten i Aarhus krav om flere års fængsel til mand, der blandt andet er anklaget for to voldtægter.

Det er en større opgave at læse sig igennem et anklageskrift mod en 34-årig mand, hvis sag mandag begynder i Retten i Aarhus.

Annonce

Anklageren har rejst tiltale for 85 forhold - heriblandt to voldtægter, besiddelse af flere skydevåben, hensynsløs kørsel og mange indbrud.

De to voldtægter skal have været såkaldt drugrape, hvor ofrene bedøves.

I september 2016 var offeret ifølge anklagen en på det tidspunkt 20-årig kvinde, som han fik til at tage et stof, så hun blev bedøvet og mistede bevidstheden.

Han er også anklaget for at have voldtaget en da 17-årig pige i oktober 2017. Han formåede ligeledes at få hende til at tage et stof, så hun var ude af stand til at modsætte sig samleje, lyder det.

Desuden tatoverede han pigen på hendes venstre bryst, mens hun var bedøvet.

Den 34-årige mand blev anholdt 10. april 2019. Forinden har han ifølge politiet været i besiddelse af flere stjålne våben med ammunition - en jagtriffel med kikkert og lyddæmper, en salonriffel og to haglgeværer.

Han skal også have gjort et forsøg på anskaffe sig 15-20 automatiske kalasjnikov-angrebsrifler med henblik på at give dem videre.

På Instagram skrev han med en person, hvor han på et spørgsmål om, hvor mange kalasjnikovrifler han ville have, svarede "15-20", og at der er krig i Danmark, bror, mit "hood" mod Brabrand.

I august 2012 blev manden frakendt retten til at køre bil i ti år. Alligevel har han ifølge anklageskriftet flere gange sat sig bag rattet. Endda med stoffet THC - det aktive stof i cannabis - i blodet.

En af gangene - i oktober 2016 - indledte politiet en biljagt over fire kilometer efter manden, der ikke ville stoppe. På Stampemøllevej i Odder nåede bilens hastighed ifølge anklagen op over 100 kilometer i timen - det dobbelte af det tilladte.

Derfor går et af tiltalepunkterne på hensynsløs kørsel. Biljagten stoppede dog, da han til sidst mistede herredømmet over bilen, som væltede.

Dertil kommer adskillige anklager for indbrud, tyverier samt biltyverier.

Sagen er rejst som en nævningesag, hvilket sker, når anklagemyndigheden har krav om en fængselsstraf på mindst fire år.

Den tiltalte har dog fravalgt nævninger, så det bliver en dommer og to domsmænd, der skal dømme i sagen.

Anklager Anna Truelsen forklarer, at kravet om høj straf skyldes flere alvorlige anklager.

- Der er flere voldtægter, våbenovertrædelser, besiddelse af skydevåben. Det er forhold, der normalt koster meget, siger hun.

Ifølge anklageren nægter manden sig skyldig i de væsentligste anklager.

Der er afsat ni dage til sagen, som ventes afgjort 10. eller 12. marts.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce