Annonce
Alarm 112

Kvinde havde betjent i røret, da hun så en stor skygge udenfor døren: - Der er nogen ved min dør ... Det sker nu! Han har en kniv!

En mand i 30'erne får midlertidig bopæl her den næste måneds tid, mens politiet efterforsker, hvorvidt han har forsøgt at true moderen til sit barn. Dagen forinden havde hun meldt ham til politiet i en anden sag, og det skal angiveligt have været det, der fik ham til at troppe op på hendes adresse med en kniv. Arkivfoto
Et komplot udtænkt af to ekskærester eller en presset mand med en anmeldelse hængende over hovedet? Dommeren anså søndag det sidste for at være det mest sandsynlige og valgte på den baggrund at varetægtsfængsle en mand i fire uger. Sideløbende kommer politiet til at køre to efterforskninger på ham.

AARHUS: Søndag 16. januar er en mand i 30'erne blevet varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Aarhus.

Han er sigtet for at true et vidne, og selv om han i retten nægtede sig skyldig, vurderede dommeren, at der var begrundet mistanke nok til, at han nu foreløbig er fængslet frem til 11. februar.

Vidnet, som manden er sigtet for at true, er hans tidligere samlever og mor til deres fælles barn. Hun bor i en oplandsby til Aarhus og meldte 13. januar manden til politiet i en helt anden sag.

Annonce

Der er nogen ved min dør ... Det sker nu! Han har en kniv!

Telefonsamtale mellem politibetjent og forurettede

Baggrunden for denne anmeldelse blev fremlagt i detaljer i retten, og der kan siges så meget, at der er tale om en alvorlig anmeldelse, som bunder i familiære forhold. Derudover har vi på Stiften valgt ikke at komme nærmere ind på denne sag, eftersom der på nuværende tidspunkt alene er tale om en anmeldelse, som manden ikke er sigtet for.

Det, han til gengæld er sigtet for, er dagen efter anmeldelsen at dukke op ved sin tidligere samlevers bopæl med en kniv i et forsøg på at true hende til tavshed. Det er altså denne hændelse, han nu er varetægtsfængslet for.

Havde betjent i røret

Under grundlovsforhøret kom det frem, at mandens tidligere samlever faktisk havde en politibetjent i røret, da den sigtede angiveligt dukkede op uden for hendes hoveddør.

Betjenten havde taget imod hendes anmeldelse dagen forinden på politigården i Aarhus, og ringede nu for at læse afhøringsrapporten op for hende i telefonen, så hun kunne godkende, at hun var blevet forstået korrekt.

Men pludselig begyndte kvinden ifølge politibetjenten at råbe:

- Der er nogen ved min dør ... Det sker nu! Han har en kniv! Nej [sigtedes navn]! Han har en kniv!

Få overblik over tidslinje og persongalleri

Personer i sagen

  • Sigtede: En mand i 30’erne.
  • Eks-samlever: Kvinden, som den sigtede har et barn sammen med. De har ikke været sammen i omkring fem år.
  • Ekskæreste: En kvinde, som manden tidligere har dannet par med. De slog op i begyndelsen af 2021, men fortsatte et on/off forhold, indtil han gjorde det endeligt forbi i efteråret 2021.
  • Kæresten: Mandens nuværende kæreste, som han har været sammen med siden foråret 2021. I retten forklarede han, at han var usikker på, om de stadig var kærester efter de seneste dages udvikling.

Tidslinje

  • 13. januar 2022: Eks-samleveren og ekskæresten melder efter fælles forståelse manden for en forbrydelse, der er af familiær karakter.
  • 14. januar 2022: Manden opsøger angiveligt eks-samleveren på hendes adresse og optræder truende. Eks-samleveren anmelder dette til politiet.
  • 15. januar 2022: Manden melder sig selv til politiet.
  • 16. januar 2022: Manden fremstilles i grundlovsforhør sigtet for at have truet vidner. Han varetægtsfængsles i fire uger. Han er (endnu) ikke blevet sigtet for den påståede forbrydelse, som han indledningsvist blev anmeldt for 13. januar.

Ifølge kvindens egen forklaring fornemmede hun en stor skygge gennem glasset ved sin fordør. Ruden er matteret, men med en gennemsigtig stribe rundt langs kanten. Her så hun en mand kigge ind. Han holdt en kniv i hånden og var iklædt sort tøj, sort hue og havde en sort halsedisse trukket op under øjnene.

Trods forklædningen mente kvinden dog netop at kunne genkende sin tidligere samlever på øjnene såvel som kropsbygningen.

Hun barrikaderede sig på badeværelset, og manden udenfor forlod stedet igen uden at få adgang til huset.

Annonce

Komplot fra eks'er

Søndagens grundlovsforhør var forholdsvis langt - over en time. Det hang blandt andet sammen med, at den sigtede gerne ville udtale sig, selv om man som sigtet ikke har pligt til det.

På tilhørerpladserne sad hans mor sammen med en yngre kvinde. Både før og efter grundlovsforhøret krammede han dem, mens tårerne flød fra de to kvinder.

Over for retten forklarede manden, at han føler sig udsat for et komplot fra sin tidligere samlevers side såvel som sin ekskæreste.

Der er med andre ord tale om to eks'er. Samleveren, som han har et barn med, men ikke har dannet par med de seneste fem år. Samt en nyere ekskæreste, som han gjorde det endeligt forbi med i september 2021.

- Siden jeg blev løsladt, har jeg brugt hver eneste time på at vende mit liv. Nu er jeg millimeter fra at være der.

Sigtet i grundlovsforhør

Den sigtede har i dag en ny kæreste, og ifølge sin egen forklaring var det via hende, at han fik nys om, at de to kvinder fra tidligere forhold angiveligt skulle brygge på at skade ham.

- Jeg tror, hun vil gøre alt for at få mig i fængsel og få taget min datter fra mig (den seneste ekskæreste, red.). Jeg tror, det er for at hævne sig, at hun er gået til mit barns mor, forklarede den sigtede i retten med henvisning til, at der havde været tale om et ufølsomt brud fra hans side.

Han nægter at have opsøgt sin tidligere samlever 14. januar og hævder i øvrigt slet ikke at have været klar over, at hun dagen forinden i forening med ekskæresten havde meldt ham til politiet.

Det gik først op for ham, da han om eftermiddagen 14. januar blev ringet af op sin nuværende kæreste, der fortalte, at hun var blevet kontaktet af en betjent. Samtidig fik han også at vide af en nabo, at der var adskillige uniformerede betjente i skudsikre veste uden for hans bolig.

Han var dog ikke hjemme på tidspunktet. Dagen efter - lørdag 15. januar - meldte han sig selv til politiet.

Annonce

Vil bare gerne videre

I forbindelse med grundlovsforhøret fik den sigtede muligheden for en afsluttende bemærkning, og den greb han.

- Siden jeg blev løsladt (for år tilbage, red.) har jeg brugt hver eneste time på at vende mit liv. Nu er jeg millimeter fra at være der. Jeg er i gang med at starte virksomhed, og jeg har ingen intentioner om at smide det væk. Jeg kunne aldrig finde på at gøre de her ting. Jeg vil bare så gerne vise verden, at der er en vej tilbage, uanset hvor langt ude man har været.

Manden er foreløbig varetægtsfængslet indtil 11. februar. Bliver man kendt skyldig i at true vidner, er straffen typisk i omegnen af tre måneders ubetinget fængsel.

Sideløbende er han som nævnt tidligere i artiklen også anmeldt for et helt andet forhold, som politiet nu skal til at efterforske.

Manden valgte ikke at kære varetægtsfængslingen.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Alarm 112

Flere bilister kørte med narko og alkohol i blodet

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce