Annonce
Østjylland

Mandagens coronatal: Testcenter lukker efter ny udvikling i smittetallene

Man kan stadig blive testet ved Casa Arena, men det midlertidige testcenter i Bankager lukker før tid, da personalet skal hjælpe i hårdt ramte Kolding og Fredericia. Arkivfoto: Morten Pape
Stigende smitte i Fredericia og Kolding kommuner er den primære grund til, at midlertidigt testcenter i Horsens lukker før tid.

Horsens: Faldende smitte i Horsens Kommune og stigende smitte i Kolding og Fredericia betyder, at det midlertidige testcenter ved ungdomsskolen i Bankager lukker tidligere end planlagt.

"Teststedet bliver lukket, da al disponibelt testkapacitet skal sendes til Region Syddanmark, hvor smittetallene i blandt andet Kolding og Fredericia kommuner nu er blandt de allerhøjeste i Danmark," lyder det i en pressemeddelelse fra Region Midtjylland.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune mandag 22. februar:

  • Otte nye tilfælde af covid-19 registreret det seneste døgn. Gennemsnittet de seneste 30 dage er 8,60 nye smittede om dagen.

Smittetal for de seneste syv dage:

  • 60 konstaterede tilfælde af covid-19. Antal testede er på 11.603.
  • Incidenstal på 66,1 tilfælde per 100.000 indbyggere. Positivprocenten på 0,52.

Status på vaccinationer:

  • 4836 borgere (5,23 procent) i Horsens Kommune har fået første vaccine. 2573 (2,78 procent) har fået andet stik.
  • På landsplan har 5,49 procent fået første stik, og 3,01 procent er færdigvaccineret.

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

Testcentret i Bankager blev oprettet i sidste uge som konsekvens af stigende smittetal i Horsens, og oprindeligt skulle det have været i gang i mindst to uger.

Smitten i Horsens Kommune er aftaget en smule siden, mens det er stik modsat i Kolding og Fredericia.

Annonce

Fald i smittetallene

I Horsens Kommune er der i mandagens opgørelse fundet otte nye tilfælde af covid-19. I weekenden blev der konstateret syv, og dermed har incidenstallet og positivprocenten for den seneste uge taget et spring nedad.

Forrige weekend rundede Horsens Kommune et incidenstal på over 100 konstaterede tilfælde inden for en uge per 100.000 indbyggere. Denne mandag ligger tallet på 66,1.

I samme periode er positivprocenten stort set halveret og ligger nu på 0,52. Altså findes der i gennemsnit en smittet blandt 192 prøver.

Ønsker man at blive testet ved ungdomsskolen i Bankager, hvor der ikke skal bestilles tid på forhånd, kan man nå det i løbet af tirsdag.

Alternativt er der stadig testcentret ved Casa Arena, som kræver tidsbestilling, samt Falcks hurtigtestcenter på Sandøvej. Her er tidsbestilling ikke nødvendig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

Annonce