Annonce
Kultur

Mandalaen fejes sammen: Intet varer evigt – heller ikke på Moesgaard

I februar begyndte de nepalesiske munke med en omhyggelig opstregning af mønstrene til mandalaen, før den blev fyldt med farvet sand. Nu fejes den sammen ved et særligt ritual. PR-foto: Moesgaard Museum

AARHUS: Buddhistiske munke skabte i februar en traditionel sand-mandala på Moesgaard Museum. Søndag 19. maj kommer munkene igen for at fjerne mandalaen som led i et buddhistisk ritual.

Ritualet begynder kl. 11, hvor munkene vil bede ved mandalaen. Efter en times tid omkring kl. 12 fejer munkene sandet fra mandalaen sammen og går ud på museets tag, hvor de vil kaste noget af sandet ud. Efterfølgende går munkene i procession til Moesgård Strand i en form for gående meditation, og besøgende er velkomne til at gå med.

Lørdag 18. maj kl. 11-12 er der foredrag med lama Khenpo Pema Wangdak, en kendt tibetansk lama, som nu er bosat i New York. Han har holdt flere foredrag for FN og vil fortælle om buddhisternes forhold til forgængelighed, og hvorfor det kan være et værdifuldt begreb for alle uanset religion.

I storebededagsferien gæster Dansk Center for Mindfulness ved Aarhus Universitet museet og holder en række meditationsseancer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce