Annonce
AGF

Manden bag superligaens hurtigste hattrick stopper i Werder Bremen

Sådan ser man ud, når man har scoret tre mål på tre minutter og 50 sekunder. Foto: Claus Fisker/Scanpix

FODBOLD: 3 minutter og 50 sekunder.

Superligaens hurtigste hattrick tog bare halvdelen af den tid, det tager at koge et æg.

Langt de fleste AGF-tilhængere husker nok stadig den august aften tilbage i 2012, hvor Aron Jóhannsson fra det ene øjeblik til det andet pludselig viste sig som en ren målmaskine. Og for lige som at understrege, at hattricket ikke var nogen tilfældighed, nettede han lige en ekstra gang i begyndelsen af 2. halvleg af kampen i Horsens.

Aron Jóhannsson havde ellers lidt svært ved at finde vej til modstandernes mål, efter han kom til AGF, men efter hattricket i Horsens kom der for alvor hul på bylden, og i de næste fem optrædener i AGF-trøjen fandt han vej til modstandernes net syv gange.

Den slags rygtes i fodboldkredse og resulterede i en kontrakt med hollandske AZ Alkmaar. Her var succesen stor nok til, at han i august 2015 blev solgt til Werder Bremen i den tyske Bundesliga.

Tiden i tysk fodbold blev - blandt andet på grund af en lang række skader - imidlertid aldrig nogen succes og kontrakten der udløber til sommer bliver ikke forlænget.

- Han har været ramt af mange uheld. Derfor er vi også enige om, at det give mere mening for ham at prøve noget andet, siger sportschef i Werder Bremen Frank Baumann til den tyske avis Weser Kurier.

Derfor tager Werder Bremen afsked med Aron Jóhannsson, når den tyske klub lørdag slutter sæsonen på hjemmebane mod RB Leipzig.

Det blev til 27 kampe og fire mål i Bundesligaen for den 28-årige angriber.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce