Annonce
Fødselsdage

Manden, der designede polotrøjen

Den store, internationale designer Ralph Lauren fratrådte i 2015 stillingen som administrerende direktør for Ralph Lauren-firmaet. Han overtog herefter rollen som udøvende formand og kreativ chef for firmaet i stedet. Foto: Lucas Jackson/Reuters
Den amerikanske designer Ralph Lauren fik sit gennembrud med den karakteristiske polotrøje med skjortekrave. Mandag 14. oktober fylder han 80 år.

80 En klassisk T-shirt med skjortekrave, korte ærmer og polospiller-logo på brystet. Det er signaturdesignet for den succesfulde amerikanske designer Ralph Lauren.

Allerede i 1972 lancerede Lauren under navnet "Polo by Ralph Lauren" den letgenkendelige bomuldstrøje, der kom i butikkerne i hele 24 forskellige farver.

Karrieren for Ralph Lauren startede dog et par år tidligere, da han designede en kollektion af herreslips. Det var her, han etablerede mærket "Polo".

I dag rummer "Polo" mange forskellige ting. Både kollektioner af møbler, forskellige sæt af parfumer og luksusbeklædning, som især Hollywood-stjerner bærer til store prisuddelinger.

Mandag 14. oktober fylder den tidløse designer 80 år.

Ralph Lauren blev født i Bronx i New York City og er den tredje af fire søskende. Hans forældre var jødiske immigranter, der var flygtet fra Hviderusland. Han blev født med navnet Ralph Lifshitz, men da det gav for mange drillerier i skolen, skiftede han som 16-årig efternavnet til Lauren.

I dag rangerer Lauren som en af de 200 rigeste mennesker i verden med en personlig formue, der anslås til at være på 6,2 milliarder dollar. Pengene bruger han løbende på nogle velgørende formål. Blandt andet har han finansieret en række initiativer vedrørende kræftforskning. Desuden har han i over 30 år støttet forskning i brystkræft. Faktisk var han i 1989 med til at grundlægge et center, der forsker i brystkræft.

Ralph Lauren er gift med tidligere lærer og deltidsreceptionist Ricky Anne Low-Beer. Sammen har de børnene Andrea, David og Dylan. Det er kun sønnen David Lauren, der har gjort karriere i Ralph Lauren-firmaet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce