Annonce
Indland

Mandligt par vinder Vild med dans og skriver historie

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Jakob Fauerby og Silas Holst slog begge konkurrenter og tog sejren i det populære underholdningsshow.

Vinderne af "Vild med dans" 2019 er skuespilleren Jakob Fauerby og danseren Silas Holst.

Det er første gang i verdenshistorien, at et par af samme køn vinder konkurrencen.

De tog sejren efter en hæsblæsende finale på gulvet i Forum Horsens, hvor hele tre par for første gang nogensinde i dansk "Vild med dans" skulle dyste om sejren.

I de tidligere sæsoner har der kun været to par til at jagte sejren i det sidste show.

Jakob Fauerby og den professionelle danser Silas Holst var oppe mod tv-værten Christopher Læssø og danserinden Karina Frimodt samt sangerinden Coco O. og danseren Morten Kjeldgaard i finalen, hvor de tre par hver var på dansegulvet to gange - først i en selvvalgt dans og bagefter i en freestyle.

Denne sæson har blandt andre sangerinden Anne Dorte Michelsen, skuespillerinden Marie Bach Hansen, den tidligere bokser Mikkel Kessler og den tidligere bordtennisspiller Michael Maze ladet sig svinge på dansegulvet, men er altså blevet stemt ud af seerne undervejs.

I fredagens finale lagde Christopher Læssø og Karina Frimodt ud med en jive, og her fik de hjælp af fire af programmets professionelle dansere. Det samme gjorde Coco O. og Morten Kjeldgaard, da de dansede deres selvvalgte chachacha og Jakob Fauerby og Silas Holst, da de gav deres bud på en pasodoble.

Deres dans fik dommer Marianne Eihilt til at juble.

- Jeg er så stolt af at bo i et land, hvor to mænd kan danse en finale, udbrød hun.

Traditionen tro var de par, der i løbet af sæsonen er blevet stemt ud af konkurrencen, også på dansegulvet i finalen - dog glimrede kokken Umut Sakarya ved sit fravær. Han trak sig fra programmet, da han begyndte at modtage hadske beskeder på de sociale medier på grund af sin medvirken, og han valgte således, at han heller ikke ville danse med i finalen.

Da finaleparrene havde danset deres første dans, lå Jakob Fauerby og Silas Holst i spidsen med 40 i karakter, mens Christopher Læssø og Karina Frimodt indtog andenpladsen med 38 og blev fulgt af Coco O. og Morten Kjeldgaard med 37 i karakter fra dommerne.

De længe ventede freestyles, hvor finaleparrene virkelig skal vise deres kreativitet, lavede om på den stilling, for her fik Coco O. og Morten Kjeldgaard toppoint, og indtog en delt førsteplads med Jakob Fauerby og Silas Holst.

Coco O. og Morten Kjeldgaard fik stor ros af Anne Laxholm for deres dans.

- Det var romantisk, bevægende, tough. Det havde hele registret, sagde hun blandt andet.

Jakob Fauerby og Silas Holst var helt oppe at svæve under loftet i Forum Horsens i deres freestyle, der fik dommer Marianne Eihilt til at græde og blev belønnet med 37 i karakterer.

I sidste ende var det dog seernes stemmer, der gjorde udfaldet, og her endte Christopher Læssø og Karina Frimodt på en tredjeplads, mens Coco O. og Morten Kjeldgaard indtog andenpladsen.

Det var 16. gang, TV2 viste en udgave af "Vild med dans".

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Aarhus

Turbåd ligger stille i Aarhus Havn: Søfartsstyrelsen fandt mangler i forbindelse med sikkerheden

Annonce