Annonce
Fødselsdage

Mangeårig idrætsleder i Aarhus 1900 fylder 80 år

Jørgen Weinreich, Aarhus, fylder 80 år torsdag 13. februar. Privatfoto

80 Jørgen Weinreich, Aarhus, fylder 80 år torsdag 13. februar.

Han er født og opvokset i Aarhus, tog realeksamen fra N.J. Fjords Gades skole og blev handelsuddannet i BP Gas A/S, suppleret med HD i afsætningsøkonomi fra Handelshøjskolen i Aarhus.

Han har arbejdet som salgs- og marketingschef navnlig indenfor autotilbehør og reservedele og stoppede som 62-årig som salgschef hos Hella Danmark.

Siden drengeårene har atletik og senere motion i Aarhus 1900 fyldt fritiden. Efter at han som helt ung måtte erkende, at egne sportslige evner og muligheder var begrænsede, blev det i stedet det organisatoriske indenfor atletikken, der kom til at dominere fritiden.

Efter nogle år i bestyrelsen i 1900 Atletik blev Jørgen Weinreich allerede som 31-årig formand i det daværende Jysk Atletik Forbund og kom dermed i bestyrelsen for Dansk Atletik Forbund (DAF). Her sad han i mange år i to perioder, afbrudt af en masse arbejde i 1900, her bl.a. som formand i 11 år - før han igen indtrådte i DAF's bestyrelse, nu som næstformand, til han stoppede i 2006.

For sin indsats indenfor atletikken er Jørgen Weinreich hædret med både DAF's og 1900's guldnål, ligesom han i 1992 blev valgt som "årets Idrætsleder" i Aarhus.

Sideløbende med atletikarbejdet har Jørgen Weinreich siddet otte år i Aarhus Idrætsparks bestyrelse og otte år i byens folkeoplysnings udvalg - og i 40 år været aktiv i Lions humanitære arbejde.

Han har i 55 år været gift med Tove - de traf naturligvis hinanden i Aarhus 1900 - og sammen har de tre sønner, ni børnebørn og to oldebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce