Annonce
Østjylland

Mange ønsker kom ikke med i kommuneplan

Forslaget om at tillade højhuse i Skanderborg bygger især på ideer fra Midtbyudvalget, der var nedsat med politikere, borgere og foreninger. Og ved Kvickly har Coop Ejendomme allerede nu bedt om en lokalplan til højt byggeri. Det kunne vi afsløre i går. Ill.: Kommunen

Der er stor interesse for at veksle landbrugs- og erhvervs-jord til boligformål i Skanderborg Kommune - men ingen af ønskerne har fået plads i forslaget til ny Kommuneplan.

Byrådet vedtog onsdag at sende et for- slag til ny Kommuneplan, der vil sætte rammerne for den fysiske udvikling i kommunen fire år frem, i offentlig høring.

Samtidig godkendte byrådet, at 20 henvendelser fra private aktører, hvoraf de fleste gerne vil i gang med mere boligbyggeri, ikke bliver en del af planen. Deres ønsker afvises.

Der er dog et enkelt ønske, der kommer fra Venstres byrådsmedlem Søren Erik Pedersen, der ikke helt aflives.

Han vil gerne udstykke en del af sin grund på Vidkærvej 15 midt i Nørre Vissing. Arealet er i forvejen udlagt som 'perspektivareal' til byformål i Kommuneplan 2019. Men der er drikkevandsinteresser på grunden, der også ligger tæt ved en drikkevandsboring. Men administrationen meddeler, at man er parat til at vurdere ønsket påny, hvis han kan få en aftale med Nr. Vissing Vandværk om flytning af drikkevandsboringen.

Annonce

Der er grunde nok

Langt de fleste af ønskerne afvises af helt andre årsager, nemlig at der er jord nok i forvejen til boligformål.

Det er argumentet overfor en ansøger fra Vrold, der får at vide, at der i forvejen er plads til yderligere 2.196 boliger i Skanderborg, hvilket dækker behovet i de næste fire år.

I det østlige Skovby får en ansøger besked om, at der er plads til yderligere 621 boliger i Galten-Skovby, hvilket er tilstrækkeligt.

I Ry får to ansøgere afslag, da der i forvejen er mulighed for at bygge 919 boliger.

Samme besked får to ansøgere i Gl. Rye, hvor der er 48 ledige boligmuligheder.

I Tebstrup er der afslag til tre ansøgere, da der er 73 ledige byggemuligheder.

I Javngyde er der afslag til én, da der er seks ikke udnyttede grunde til boliger.

I Søballe er der afslag, da ønsket kan skabe problemer for et landbrugs fortsatte virke. Og i Sjelle ligger et ønske syd for Mindevej, hvor der ikke ønskes boligudbygning.

Annonce

Måske et 'ja' senere

Der er desuden tre ønsker til, at rammerne for områder ændres fra erhverv til bolig eller fra rekreativt areal til bolig.

På Siim Bygade afvises det, da arealet er tæt på, at virksomheder i miljøklasse 4 kan etablere sig.

For et rekreativt areal syd for Århusvej i Flensted ved Låsby - og et erhvervsareal på Godthåbsvej i Skanderborg, får ansøgerne ikke definitivt afslag på, at arealer ændres til boligformål. Derimod anbefaler administrationen - og nu også byrådet, at der arbejdes videre med planerne til en senere ændring af kommuneplanen.

»Når ønskerne bliver afvist, så er det i langt de fleste tilfælde, fordi der i forvejen er en god rummelighed i Kommuneplanen. Som byråd skal vi heller ikke udtynde de områder, der er udlagt til boligformål, så det ikke er muligt at få nogle fornuftige priser, Vi har ikke noget ønske om, at projektansøgere skal konkurrere sig ud i forarmelse,« siger borgmester Jørgen Gaarde (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce