Annonce
Aarhus

Mange dropper ind i kirken for at blive døbt

Døbefonten er klar, også til drop in dåb.
Pæn tilslutning i to kirker, der har holdt drop in dåb, og flere af dem er på vej.

AARHUS: Nu er det muligt at blive døbt på en utraditionel måde i Aarhus, og mange har benyttet sig af det.

42 er indtil videre blev døbt ved de såkaldte drop-in-dåb i år. I Sankt Johannes Kirke på Trøjborg mødte 14 op, og i Fredenskirken i Viby benyttede 28 personer sig af muligheden.

Og flere af den type dåb er på vej.

I Møllevangskirken er det anden pinsedag, 10. juni kl. 12.30-15.30. Tilbuddet er åbent i kirken efter en gudstjeneste i fri luft i Botanisk Have, og i Skt. Johannes Kirke er der åbent igen lørdag 22. juni kl. 11-14.

Man kan komme når som helst i de tre timer. Alle kan blive døbt, også selv om man ikke bor i Aarhus. Gæster kan tage med, og hvis personen møder uden dåbsvidner, hjælper kirken med det.

Annonce

Drop in dåb

Kommende drop in dåb i Aarhus: Møllevangskirken 10. juni kl. 12.30-15.30. Skt. Johannes Kirke lørdag 22. juni kl. 11-14.

Et bredt udsnit

- Vi havde ventet flere i Skt. Johannes Kirke, mens det i Fredenskirken var et stort tal, siger domprovst i Aarhus, Poul Henning Bartholin.

Han siger, at drop-in-dåbene fortsætter.

- Erfaringerne vil vise, hvor ofte det skal være og hvornår på året, det passer bedst. Vi håber, at flere opdager muligheden, for eksempel gennem omtale, siger Poul Henning Bartholin.

Det skal også drøftes, om det skal være i faste kirker.

Et bredt udsnit af befolkningen møder uvarslet op og bliver døbt, både unge og ældre.

- Det kan være folk, som er født i udlandet af danske forældre og aldrig er blevet døbt. Eller en person, som er nået op i 50'erne og har fundet ud af, at nu skal det være. Vi ser også 17-18-årige, som har fortrudt, at de ikke er blevet døbt, og en familie med børn, som vil døbes, siger Poul Henning Bartholin.

Samtale med præst

De, der møder op, får en kort samtale med en præst og bliver døbt i kirken bagefter.

I Skt. Johannes Kirke foregår dåben som den plejer. Der er musik i kirkerummet, og bagefter bydes på en forfriskning og en dåbsgave, som fortæller om dåbens betydning.

Man skal medbringe billedlegitimation, og børn under 18 år skal have forældre eller værge med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce