Annonce
Sport

Mange har en chance i Grand Cup

Alsidige Selma Grage. Her som travkusk ved en sejr på Billund Trav. Foto: Kjeld Mikkelsen
Annonce

HESTESPORT: Løbsdagene på Jydsk Væddeløbsbane falder tæt hen over sommeren. Lørdag eftermiddag er galophestene i fokus når der bydes på syv løb med Grand Cup om 50.000 kroner som hovedbegivenhed.

Løbet har deltagelse af en række af provinsens bedste ældre heste, og samtlige deltagere har en reel chance i løbet. Det kommer også til udtryk i trænernes chanceforventninger.

- Sir Antonelli kom dårligt fra start senest og lå for langt nede i feltet undervejs. Jeg tror godt at den kan vinde her, siger den lokale træner Marc Stott om sin deltager.

Tilsvarende forventer Klampenborg-træner Bent Olsen vinderchance for Prinsesse Kia.

- Prinsesse Kia gør det godt hver gang og er en hest der er undervurderet. Den har vinderchance, siger Bent Olsen.

Annonce

Hjemme fra England

En smule mere afmålt, men stadig optimistisk, er den lokale amatørtræner Lea Olsen angående hesten Sliceoflife.

- Sliceoflife fik et skidt løb senest, og jeg tror 2000 meter-distancen er en fordel. Der er gode konkurrenter imod, men formen er fin og med Selmas vægtlettelse ser det fornuftigt ud. God triochance, siger Lea Olsen.

Træneren henviser her til rytteren Selma Grage, som er hjemme i Århus på sommervisit og faktisk rider galopløb i Danmark for første gang. Til daglig bor hun i engelske Newmarket og arbejder professionelt med væddeløbsheste hos træner Robert Eddery.

Annonce

British Racing school

I 2018 rejste Selma – som 16-årig – på egen hånd til galopsportens moderland og gik på The British Racing School. Det skete med afsæt i flere års succes som ponytravkusk og flerfoldig DM-vinder, foruden at hun også har prøvet at vinde travløb med de store heste samt redet monteløb (ridetravløb).

I England har Selma Grage grebet chancen som jockeylærling og har allerede vundet fire sejre i 32 ridt. Lørdag bliver det den nu 18-årige Selmas debut i galopløb på Jydsk Væddeløbsbane.

Selma Grage rider også en anden hest for Lea Olsen, Ventuari, som i lørdagens sjette løb tillægges en pæn chance af træneren.

- Ventuari gør det godt hver gang. Det er et åbent løb, men på hestens form og rytterens vægtlettelse skal det være en god chance, spår Lea Olsen.


Ventuari gør det godt hver gang. Det er et åbent løb, men på hestens form og rytterens vægtlettelse skal det være en god chance

Lea Olsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-profil erkender Europa-skuffelse: Men én kamp skal ikke bestemme om vi er på vej i den rigtige retning

Annonce