x
Annonce
Østjylland

Mange så drabsforsøg - kun få har fortalt politiet om det

Politiet var 11. august massivt til stede i Storegade, hvor et slagsmål endte i knivstikkeri. Foto: Annelene Petersen

Lørdag 11. august blev en 22-årig mand stukket ned i Storegade i Randers. Nu er politiet ude med en bøn til de mange vidner, der overværede slagsmålet: Meld jer, så sagen kan blive opklaret.

Randers: På trods af, at politiet via overvågningsvideoer kan konstatere, at der var mange, der overværede det slagsmål, hvor en 22-årig mand blev stukket ned, er det kun et fåtal, der efterfølgende har meldt sig som vidner.

Knivstikkeriet fandt sted lørdag 11. august kort før klokken 22 i forbindelse med et masseslagsmål foran Joci Sushi i Storegade i Randers.

Ifølge politiet var omkring 15 personer involveret i slagsmålet, der endte med, at en 22-årige mand fra Brabrand ved Aarhus blev stukket med kniv tre gange i den ene arm og maveregionen.

Ved ankomst til sygehuset var knivofferet i livsfare, men det lykkedes lægerne at redde den unge mand.

Annonce

Det indebærer det at være vidne

En forklaring fra et vidne kan være et vigtigt bevis i en straffesag. Hvis den forbrydelse, som du har været vidne til, skal behandles af en domstol, bliver du derfor muligvis indkaldt til at afgive vidneforklaring i retten.Hvis du har været vidne til bandekriminalitet, grov personfarlig kriminalitet eller anden lignende alvorlig kriminalitet og er utryg ved at vidne i sagen, kan du blive tilknyttet en kontaktperson hos politiet. Kontaktpersonen kan du gennem hele sagens forløb henvende dig til for at få svar på dine spørgsmål.

Hvis du skal afgive vidneforklaring i retten, har den tiltalte krav på at høre din forklaring. Men i helt særlige tilfælde kan retten beslutte, at gerningsmanden skal føres ud, mens du afgiver forklaring. Hvis gerningsmanden bliver ført ud af retslokalet, mens du afgiver forklaring, vil han/hun enten høre din forklaring fra et andet lokale eller få læst din forklaring op, når du har forladt retslokalet.

Det er normalt ikke muligt at være anonym, når man bliver afhørt i retten. Men i særlige tilfælde kan retten dog beslutte, at den tiltalte eksempelvis ikke må få oplyst dit navn og din bopæl. Hvis du mener, at tiltalte ikke skal oplyses om din identitet, skal du rette henvendelse til din kontaktperson hos politiet. Du kan også kontakte den, der har indkaldt dig til retsmødet.

Kilde: Politi.dk

Politiet efterlyser vidner, der kan hjælpe med at opklare sagen. Foto: Annelene Petersen

To personer varetægtsfængslet

Østjyllands Politi var hele aftenen og natten massivt til stedet i Storegade, hvor det lykkedes at anholde én af de formodede gerningsmænd: En 26-årig mand fra Randers. Han blev sigtet for kvalificeret vold og sidder nu varetægtsfængslet.

Efter en intensiv efterforskning fandt politiet frem til endnu en formodet gerningsmand, nemlig en 37-årig mand fra Aarhus-området. Han blev lørdag 25. august blev anholdt på Nordsjælland og er sigtet for forsøg på manddrab. Han sidder nu. også varetægtsfængslet i sagen.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvordan de to anholdte forholder sig til sigtelserne.

Vigtigt at få fat i vidner

Selv om to personer nu sidder varetægtsfængslet, er efterforskningen langt fra slut.

Det er politiets opfattelse, at der er flere medgerningsmænd, der stadig er på fri, og derfor beder politiet nu borgerne om hjælp til at få opklaret sagen. Helt konkret mangler politiet hjælp til at få belyst præcis, hvad der skete, og hvem der var involveret.

Med andre ord: Har du været vidne til episoden, har du filmet det med din mobiltelefon, eller har du relevant viden i sagen, vil Østjyllands Politi meget gerne høre fra dig på telefonnummer 114.

Kender ikke motivet

Der er stadig ingen oplysninger om motivet til slagsmålet, der altså endte med drabsforsøg i form af knivstikkeri.

Østjyllands Politi afviser dog, at der skulle være tale om banderelateret kriminalitet.

- Ud fra den viden, vi på nuværende tidspunkt har, er der intet, der tyder på, at sagen skulle være banderelateret, siger Jeanette Løv Rasmussen, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce