Annonce
Østjylland

Mange så drabsforsøg - kun få har fortalt politiet om det

Politiet var 11. august massivt til stede i Storegade, hvor et slagsmål endte i knivstikkeri. Foto: Annelene Petersen

Lørdag 11. august blev en 22-årig mand stukket ned i Storegade i Randers. Nu er politiet ude med en bøn til de mange vidner, der overværede slagsmålet: Meld jer, så sagen kan blive opklaret.

Randers: På trods af, at politiet via overvågningsvideoer kan konstatere, at der var mange, der overværede det slagsmål, hvor en 22-årig mand blev stukket ned, er det kun et fåtal, der efterfølgende har meldt sig som vidner.

Knivstikkeriet fandt sted lørdag 11. august kort før klokken 22 i forbindelse med et masseslagsmål foran Joci Sushi i Storegade i Randers.

Ifølge politiet var omkring 15 personer involveret i slagsmålet, der endte med, at en 22-årige mand fra Brabrand ved Aarhus blev stukket med kniv tre gange i den ene arm og maveregionen.

Ved ankomst til sygehuset var knivofferet i livsfare, men det lykkedes lægerne at redde den unge mand.

Annonce

Det indebærer det at være vidne

En forklaring fra et vidne kan være et vigtigt bevis i en straffesag. Hvis den forbrydelse, som du har været vidne til, skal behandles af en domstol, bliver du derfor muligvis indkaldt til at afgive vidneforklaring i retten.Hvis du har været vidne til bandekriminalitet, grov personfarlig kriminalitet eller anden lignende alvorlig kriminalitet og er utryg ved at vidne i sagen, kan du blive tilknyttet en kontaktperson hos politiet. Kontaktpersonen kan du gennem hele sagens forløb henvende dig til for at få svar på dine spørgsmål.

Hvis du skal afgive vidneforklaring i retten, har den tiltalte krav på at høre din forklaring. Men i helt særlige tilfælde kan retten beslutte, at gerningsmanden skal føres ud, mens du afgiver forklaring. Hvis gerningsmanden bliver ført ud af retslokalet, mens du afgiver forklaring, vil han/hun enten høre din forklaring fra et andet lokale eller få læst din forklaring op, når du har forladt retslokalet.

Det er normalt ikke muligt at være anonym, når man bliver afhørt i retten. Men i særlige tilfælde kan retten dog beslutte, at den tiltalte eksempelvis ikke må få oplyst dit navn og din bopæl. Hvis du mener, at tiltalte ikke skal oplyses om din identitet, skal du rette henvendelse til din kontaktperson hos politiet. Du kan også kontakte den, der har indkaldt dig til retsmødet.

Kilde: Politi.dk

Politiet efterlyser vidner, der kan hjælpe med at opklare sagen. Foto: Annelene Petersen

To personer varetægtsfængslet

Østjyllands Politi var hele aftenen og natten massivt til stedet i Storegade, hvor det lykkedes at anholde én af de formodede gerningsmænd: En 26-årig mand fra Randers. Han blev sigtet for kvalificeret vold og sidder nu varetægtsfængslet.

Efter en intensiv efterforskning fandt politiet frem til endnu en formodet gerningsmand, nemlig en 37-årig mand fra Aarhus-området. Han blev lørdag 25. august blev anholdt på Nordsjælland og er sigtet for forsøg på manddrab. Han sidder nu. også varetægtsfængslet i sagen.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvordan de to anholdte forholder sig til sigtelserne.

Vigtigt at få fat i vidner

Selv om to personer nu sidder varetægtsfængslet, er efterforskningen langt fra slut.

Det er politiets opfattelse, at der er flere medgerningsmænd, der stadig er på fri, og derfor beder politiet nu borgerne om hjælp til at få opklaret sagen. Helt konkret mangler politiet hjælp til at få belyst præcis, hvad der skete, og hvem der var involveret.

Med andre ord: Har du været vidne til episoden, har du filmet det med din mobiltelefon, eller har du relevant viden i sagen, vil Østjyllands Politi meget gerne høre fra dig på telefonnummer 114.

Kender ikke motivet

Der er stadig ingen oplysninger om motivet til slagsmålet, der altså endte med drabsforsøg i form af knivstikkeri.

Østjyllands Politi afviser dog, at der skulle være tale om banderelateret kriminalitet.

- Ud fra den viden, vi på nuværende tidspunkt har, er der intet, der tyder på, at sagen skulle være banderelateret, siger Jeanette Løv Rasmussen, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye beregninger: Det vil der ske med biltrafikken, hvis man gør bus og letbane gratis i Aarhus

Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Aarhus

Mulige problemer med letbanen torsdag: Udstyr til forebyggelse af is er endnu ikke fuldt i drift

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce