Annonce
Aarhus

Mange snydes for Pompeji: Moesgaard i dialog om mulig forlængelse af udstilling

Udstillingen "På vej mod katastrofen - Pompeji og Herkulanum" har trukket mange gæster til Moesgaard. Men mange mister nu muligheden for at se den. Foto: Michael Johansen, Moesgaard Museum
Moesgaard Museum risikerer at miste to måneder fremvisning af særudstilingen om Pompeji og Herkulanum.

AARHUS: Mon ikke der er flere end undertegnede, der har den anmelder- og publikumroste Moesgaard-udstillingen Pompeji på ønskelisten og troede, der var god tid til at se den inden sidste dag 10. maj.

Med coronavirus og museets lukning tyder meget imidlertid på, at udstillingen er i farezonen for ikke at genåbne.

Dermed risikerer museet at miste to måneders fremvisning af særudstillingen om vulkanens Vesuvs ødelæggelser i år 79 af de italienske byer Pompeji og Herkulanum.

- Ja, det er vi også bange for. Vi regner ikke med en genåbning før 10. maj. I første omgang mister vi påsken, som traditionelt er en højsæson. Og ofte sker der et publikumsmæssigt ryk kort før en særudstilling skal tages ned. Så vi er bange for, at rigtig mange bliver snydt for udstillingen, siger direktør Mads Kähler Holst fra Moesgaard.

Nu er Italien jo lukket ned, så er der nogen som helst chance for, at I får lov at beholde genstandene lidt længere og måske kan forlænge udstillingen, så vi er flere, der kan nå at se den?

- Den tanke har også strejfet os. Men det er ikke en beslutning, vi selv kan træffe. Lige nu er vi i dialog med det italienske kulturministerium om, hvad vi gør med afleveringen af genstandene i den særlige situation. Måske er nogle af deres kommende planer for genstandene også rykket. Men det skal vi først have afklaret, og det kan tage lidt tid grundet corona-situationen, siger Mads Kähler Holst.

På grund af corona og museets deraf følgende økonomiske udfordringer ved han heller ikke endnu, om man kan løfte den næste planlagte særudstilling til oktober om neandertaleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

- Skal vi slice ham her? Truede ung mand med kniv og sparkede sidespejl af politibil

Annonce