Annonce
Aarhus

Mange springer på deleinitiativ

Det er populært at deles, og der er da også mange, som har taget imod det nye deleinitiativ Sanker, hvor man via en app kan finde frem til gratis indsamlingssteder i naturen.

»Hov, nu er vi også kommet til Bornholm,« udbryder Thomas Lundkvist pludselig glad i telefonen.

Han skal lige kort fortælle, hvordan det går med hans nye deleinitiativ Sanker, som for alvor åbnede for to dage siden.

På appen og hjemmesiden Sanker kan man oprette sig som bruger og plotte sin have eller et andet sted, man kender til, ind og skrive, hvad andre kan hente - eller med det rigtige ord - sanke der.

Efter at have været i Århus Stiftstidende og på landsdækkende tv er der kommet gang i butikken. Ikke bare Bornholm er repræsenteret - også i København, Roskilde, Helsingør, Horsens, Silkeborg og mange andre byer er der plottet sankesteder ind.

Og der står nu alt fra hornfisk og tang til ramsløg og strandkål.

Fra otte sankesteder i Jylland til 25 i hele landet og i alt 1512 brugere. Det er da en meget god udvikling. Bare fredag kom der godt 300 nye brugere til.

»Man bliver glad helt ind i hjertet. Det varmer, at der er flere, der har de samme tanker som mig og gerne vil dele ud,« siger Thomas Lundkvist, der til daglig arbejder som øjenlæge.

Han fik ideen til det organiserede samleri efter en tur i fritidshuset på Samsø, hvor han så frugt rådne op i folks haver.

Vi skal udnytte naturens fødekammer bedre i et samfund, hvor ressourcerne er knappe, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce