x
Annonce
Aarhus

Mangelfuld rengøring og administrative fejl: Tre sushi-restauranter i Aarhus har sur smiley

Tre sushi-steder i Aarhus har lige nu en sur smiley hængende i vinduet. Letz Sushi har dog ikke længere, efter et nyt besøg har fjernet den seneste. Fotos: Flemming Krogh/Axel Schütt
Problemer med rengøring og dokumentation af egenkontrol har betydet, at tre sushi-restauranter i midtbyen har fået en sur smiley.

AARHUS: Det har knebet med at efterleve fødevaremyndighedernes regler på det seneste for flere af byens sushi-steder.

Det viser en oversigt over aktuelle fødevarerapporter i Aarhus.

Senest 17. oktober langede Fødevarestyrelsen en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner af sted til Restaurant Soya i Vestergade.

Bøden kom i en såkaldt ekstra kontrol, som restauranten fik, fordi der under et besøg i august havde været en anmærkning om rengøringen.

Så denne gang faldt hammeren og den mellemglade smiley blev derfor skiftet ud med en sur.

I kølerum i kælder ses sorte pletter på hylder, hvor der opbevares åbne fødevarer, står der blandt andet i rapporten.

Hos Restaurant Soya i Vestergade er man ked af bøden og forsikrer, at der er taget hånd om det.

- Det skal selvfølgelig være i orden, og det tog kun et kvarter at gøre rent, så nu er der styr på det, fortæller Wei Wu, der ejer restauranten.

Annonce
En sur smiley og to bøder for manglende rapporter var resultatet ved seneste besøg hos Sushi Springtime. Foto: Flemming Krogh

- Dum fejl

Hos Letz Sushis afdeling i M. P. Bruuns Gade var der til gengæld ingen problemer med rengøring eller fødevaresikkerheden ved seneste besøg.

En administrativ fejl med egenkontrollen var i stedet grunden til, at der ventede en bøde på 10.000 kroner og en sur smiley, da der tidligere har været lignende problemer med den elektroniske dokumentation.

- Vi har elitesmileys hele vejen rundt, så det er lidt dumt at falde på en teknikalitet. Vi har udført vores kontroller, men på grund af noget ferie, har vi ikke kunnet dokumentere det i vores system, siger direktør Anders Barsøe.

Han venter nu utålmodigt på, at Fødevarestyrelsen kommer på genbesøg, så blanketten med den sure smiley kan skiftes ud i vinduet.

- Normalt kommer de på genbesøg efter to måneder, men nu er der snart gået tre måneder, men selvom vi rykker dem, er de ikke kommet endnu, siger Anders Barsøe.

Torsdag 14. november har Fødevarestyrelsen været forbi igen, og Letz Sushi har nu ikke længere en sur smiley.

To bøder og sur smiley

Hos Sushi Springtime i Park Allé var der flere problemer, som gav anledning til kritik og bøder ved Fødevarestyrelsens seneste besøg 25. september.

I rapporten står der blandt andet, at virksomheden har opbevaret personlige genstande under et kølebord i køkkenet. Noget man tidligere var blevet vejledt imod.

Derudover var der "sorte og gule belægninger på listerne til kølebordets skuffer og døre i salgsområdet", ligesom det blev indskærpet at "redskaber som kommer i berøring med fødevarer, skal holdes ordentligt rene".

I alt modtog Sushi Springtime foruden den sure smiley to bøder på henholdsvis 5.000 og 2.000 kroner, da man ikke har haft nogle af de seneste kontrolrapporter synligt fremme i restauranten.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ejeren af Sushi Springtime.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efterlysning: Har du set Maria?

Kronik

Lad os nu tage en dag af gangen

Disse linjer nedfældes på andendagen efter dronningens tale til nationen. Og hvor kan vores dronning dog bringe sine budskaber med enkle og sigende ord. Jeg har deadline i dag, og plejer ofte at få udsættelse med begrundelser som travlhed med foredrag eller børnepasning. Men mine foredrag er alle aflyste. Og jeg er for gammel til, at det er forsvarligt, at jeg træder til. Der kunne ellers godt være brug for en farmor til to livlige drenge på 4 og 1.5 år, når begge forældre arbejder hjemmefra. Jeg havde planlagt et andet tema, men Corona-situationen kalder på lidt dybere eftertænksomhed. Lad mig først sige, jeg er så taknemmelig over at bo i et land, hvor systemet passer på os. Taknemmelig over, at vi er så velpolstrede, at der kan gives tilsagn om milliarder til vores nødstedte arbejdsmarked. Stolt af vores folkevalgte, der, uanset politisk observans, står sammen om at gøre det nødvendige. Men selvom vi er i de bedste hænder og retter os efter myndighedernes anvisninger, så møder jeg overalt en stor frygt for, hvad det her vil ende med. Og frygten er forståelig, men den gør situationen unødvendig pinefuld. Frygten er vores stærkeste negative grundfølelse, sidder i krybdyrhjernen og er medvirkende til, at vi som art har overlevet. Den hjalp os som huleboer til at være forsigtige, så vi ikke lige løb i gabet på en sabeltiger. Men i ”coronasituationen” gavner den os ikke. Hvad kan vi så stille op med denne livsglædedræbende frygt? Vi kan forsøge at flytte fokus, øve os i at sende de negative tanker væk og fylde hjernen med de ting, vi har at være taknemmelige for. Som jeg før har skrevet: Hjernen kan kun én ting ad gangen. Vores hjerne belønner os, når vi gør noget godt. Nu er det tid til de opringninger til ældre i vores netværk, som ikke er så mobile. Og selv om de er mobile, frarådes de fra nu af offentlig transport. Jeg vil ringe en ekstra gang til min søns farmor, som er 96 og bor i Ringsted. Hun er glad og tilfreds, trods den hårde skæbne at blive enke tidligt ved en ulykke, og alt for tidligt at lægge to sønner i graven. Livet har sendt os en uventet gave i en meget grim indpakning, som vi har lyst til at sende retur uåbnet. Men det er ikke muligt. Hvad så? Ja, lad os pakke den ud og se, hvad budskabet er. Jeg kunne forstille mig, at denne krise giver os nye værdier. At vi bliver bevidste om, hvad der er vigtigt i livet. Og min forhåbning er, at vi vil se tilbage med stolthed over at tilhøre en nation, hvor vi klarede krisen ved at stå sammen og vise samfundssind. Og lige et perspektiv: ”I gamle dage blev folket bedt om at gå i krig for fædrelandet, i dag bliver nationen bedt om at blive på deres sofa”, som Ulla Therkelsen rapporterede. Vi må i skrivende stund stadig bevæge os ud i foråret. Og ”luften har godt os” som min far altid sagde, når vi sad og kukkelurede på vores værelser. Lad os bevare modet.

Aarhus

Mængden af unge corona-patienter overrasker sygeplejerske: - De yngre patienter er virkelig bange

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Aarhus

Hold liv i guitarspillet under coronakrisen: Århusiansk virksomhed underviser elever online

Annonce