Annonce
Østjylland

Mangler aktive medlemmer: LA vil lukke forening i Odder

Henrik Morbjerg og Liberal Alliance har aldrig fået stemmer nok til en plads i byrådet i Odder. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Det er bedre med større afdelinger med liv i end små inaktive foreninger. Formand Henrik Morbjerg er det eneste bestyrelsesmedlem.
Annonce

Odder: Når Liberal Alliances afdeling i Odder næste gang holder generalforsamling, bliver foreningen efter alt at dømme lukket.

- Vi har egentlig oplevet efter valget, at vi har haft en fornuftig medlemstilgang. Medlemmerne vil bare ikke lave noget, siger Henrik Morbjerg, der er formand for lokalafdelingen.

Lige nu er han det eneste medlem i bestyrelsen. Der er 10-15 medlemmer, og det kniber med at få dem aktiveret i det organisatoriske arbejde.

- I Odder har det altid været svært at kunne engagere medlemmer til bestyrelsesarbejdet. Derfor har jeg snakket med kredsbestyrelsen om, at de små foreninger slår sig sammen og får lidt mere muskelkraft. Det mest naturlige vil være, at vi går sammen med Skanderborg, siger Henrik Morbjerg, der også er med i kredsbestyrelsen.

Partiet Liberal Alliance opstod i 2008, og Henrik Morbjerg har stillet op til som spidskandidat ved kommunalvalget i Odder i 2013 og 2017. Størst opbakning var der i 2017, da partiet fik 1,7 procent af stemmerne.

Annonce

Det kostede at gå i regering

- Efter valget i 2013 var vi sammen med Skanderborg, men vi syntes, det kunne være en god ide med vores egen forening i Odder. Den fik vi i 2014. Og det hang egentlig godt sammen med en bestyrelse. Men så gik vi i regering, det kostede lidt medlemmer, siger Henrik Morbjerg.

Som bekendt blev Liberal Alliance en af folketingsvalgets store tabere sidste år, og formand Anders Samuelsen blev afløst af Alex Vanopslagh.

- Når jeg taler med folk, så synes mange, at vi har fået en mere ren liberal linje med Vanopslagh. Det vil jeg give dem fuldstændig ret i, for det er klart, det koster at gå i regering, siger Henrik Morbjerg.

Han ved ikke, om Liberal Alliance endnu en gang vil forsøge at komme i byrådet i Odder.

- Jeg kan ikke svare på, om vi stiller op. Jeg bliver ikke selv kandidat, men det skyldes private årsager, siger Henrik Morbjerg.

Generalforsamlingen holdes hos formanden 25. februar.

- Og jeg forventer ikke, at der kommer så mange, siger Henrik Morbjerg.

Annonce
Annonce
Aarhus

Militærpolitibetjent død i tjenesten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Aarhus

Sommerjazzen er i fuld sving

Annonce