Annonce
Østjylland

Mangler aktive medlemmer: LA vil lukke forening i Odder

Henrik Morbjerg og Liberal Alliance har aldrig fået stemmer nok til en plads i byrådet i Odder. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Det er bedre med større afdelinger med liv i end små inaktive foreninger. Formand Henrik Morbjerg er det eneste bestyrelsesmedlem.

Odder: Når Liberal Alliances afdeling i Odder næste gang holder generalforsamling, bliver foreningen efter alt at dømme lukket.

- Vi har egentlig oplevet efter valget, at vi har haft en fornuftig medlemstilgang. Medlemmerne vil bare ikke lave noget, siger Henrik Morbjerg, der er formand for lokalafdelingen.

Lige nu er han det eneste medlem i bestyrelsen. Der er 10-15 medlemmer, og det kniber med at få dem aktiveret i det organisatoriske arbejde.

- I Odder har det altid været svært at kunne engagere medlemmer til bestyrelsesarbejdet. Derfor har jeg snakket med kredsbestyrelsen om, at de små foreninger slår sig sammen og får lidt mere muskelkraft. Det mest naturlige vil være, at vi går sammen med Skanderborg, siger Henrik Morbjerg, der også er med i kredsbestyrelsen.

Partiet Liberal Alliance opstod i 2008, og Henrik Morbjerg har stillet op til som spidskandidat ved kommunalvalget i Odder i 2013 og 2017. Størst opbakning var der i 2017, da partiet fik 1,7 procent af stemmerne.

Annonce

Det kostede at gå i regering

- Efter valget i 2013 var vi sammen med Skanderborg, men vi syntes, det kunne være en god ide med vores egen forening i Odder. Den fik vi i 2014. Og det hang egentlig godt sammen med en bestyrelse. Men så gik vi i regering, det kostede lidt medlemmer, siger Henrik Morbjerg.

Som bekendt blev Liberal Alliance en af folketingsvalgets store tabere sidste år, og formand Anders Samuelsen blev afløst af Alex Vanopslagh.

- Når jeg taler med folk, så synes mange, at vi har fået en mere ren liberal linje med Vanopslagh. Det vil jeg give dem fuldstændig ret i, for det er klart, det koster at gå i regering, siger Henrik Morbjerg.

Han ved ikke, om Liberal Alliance endnu en gang vil forsøge at komme i byrådet i Odder.

- Jeg kan ikke svare på, om vi stiller op. Jeg bliver ikke selv kandidat, men det skyldes private årsager, siger Henrik Morbjerg.

Generalforsamlingen holdes hos formanden 25. februar.

- Og jeg forventer ikke, at der kommer så mange, siger Henrik Morbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Danmark

Første dansker er blevet ramt: TV2-medarbejder er konstateret smittet med coronavirus

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce