Annonce
Aarhus

Mangler du en billig stol? 2.000 forladte festivalstole sælges efter kapsejladsen

Foto: Flemming Krogh
Står du lige og mangler en billig stol til havestuen eller kolonihaven? Så har arrangørerne bag Kapsejladsen 2.000 liggende.

AARHUS: Når flere end 25.000 festglade unge samles i Universitetsparken, giver det bjerge af affald. Men ikke alt er affald.

Det har man sandet igen i år efter Kapsejladsen i Uniparken i maj, og derfor har arrangørerne arbejdet på at genbruge så meget af det efterladte som muligt.

Det har blandt andet betydet, at man nu står med 2.000 festivalstole, som de frivillige reddede fra affaldsbunker og som intet fejler. Det skriver Universitetets avis Omnibus.

Man leder nu efter nye ejere til plastikstolene, som sælges til "su-venlige priser".

- Vi har gennemgået alle stolene, der blev fundet, og det er kun fuldt funktionelle stole, der bliver sat til salg. De andre blev smidt ud, fortæller Mads Brögger Klausen, en af arrangørerne af Kapsejladsen.

Stolene bliver sat til salg onsdag foran Medicinerhuset på Ole Worms Allé onsdag, torsdag og fredag klokken 12-16 til den nette sum af 15 kroner per stol eller fem stole for 50 kroner.

- Vi er nonprofit, så vi skal bruge pengene til at gøre arrangementet mere sikkert og bæredygtigt, for eksempel ved at opstille flere skraldespande og på den måde aktivere publikum til at hjælpe os med at rydde op i parken, fortæller Mads Brögger Klausen.

Annonce
Her er nogle af de 2.800 stole, som blev samlet sammen ved årets kapsejlads. Foto: Mads Brögger Klausen & Mathias Skov

Mere og mere genbrug

I alt fandt man 2.800 stole, der intet fejlede og udover dem, der nu bliver sat til salg, har man doneret 500-600 stole til universitetets studerende, som kan bruge dem i parken.

- Det koster lidt energi at samle stolene ind og gå dem efter, men det er godt givet ud. Nu må vi se, om vi kan få dem solgt alle sammen, ellers så ser vi på en anden løsning. siger Mads Brögger Klausen, der vurderer, at man i alt har sparet to fulde containere med skrald, som man i stedet har fået genbrugt.

- Vi vil gerne genbruge mere og mere, og i år har vi haft fokus på tekstiler som tæpper, som nu kan blive genanvendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce