Annonce
Aarhus

Mangler du en billig stol? 2.000 forladte festivalstole sælges efter kapsejladsen

Foto: Flemming Krogh
Står du lige og mangler en billig stol til havestuen eller kolonihaven? Så har arrangørerne bag Kapsejladsen 2.000 liggende.

AARHUS: Når flere end 25.000 festglade unge samles i Universitetsparken, giver det bjerge af affald. Men ikke alt er affald.

Det har man sandet igen i år efter Kapsejladsen i Uniparken i maj, og derfor har arrangørerne arbejdet på at genbruge så meget af det efterladte som muligt.

Det har blandt andet betydet, at man nu står med 2.000 festivalstole, som de frivillige reddede fra affaldsbunker og som intet fejler. Det skriver Universitetets avis Omnibus.

Man leder nu efter nye ejere til plastikstolene, som sælges til "su-venlige priser".

- Vi har gennemgået alle stolene, der blev fundet, og det er kun fuldt funktionelle stole, der bliver sat til salg. De andre blev smidt ud, fortæller Mads Brögger Klausen, en af arrangørerne af Kapsejladsen.

Stolene bliver sat til salg onsdag foran Medicinerhuset på Ole Worms Allé onsdag, torsdag og fredag klokken 12-16 til den nette sum af 15 kroner per stol eller fem stole for 50 kroner.

- Vi er nonprofit, så vi skal bruge pengene til at gøre arrangementet mere sikkert og bæredygtigt, for eksempel ved at opstille flere skraldespande og på den måde aktivere publikum til at hjælpe os med at rydde op i parken, fortæller Mads Brögger Klausen.

Annonce
Her er nogle af de 2.800 stole, som blev samlet sammen ved årets kapsejlads. Foto: Mads Brögger Klausen & Mathias Skov

Mere og mere genbrug

I alt fandt man 2.800 stole, der intet fejlede og udover dem, der nu bliver sat til salg, har man doneret 500-600 stole til universitetets studerende, som kan bruge dem i parken.

- Det koster lidt energi at samle stolene ind og gå dem efter, men det er godt givet ud. Nu må vi se, om vi kan få dem solgt alle sammen, ellers så ser vi på en anden løsning. siger Mads Brögger Klausen, der vurderer, at man i alt har sparet to fulde containere med skrald, som man i stedet har fået genbrugt.

- Vi vil gerne genbruge mere og mere, og i år har vi haft fokus på tekstiler som tæpper, som nu kan blive genanvendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce