Annonce
Aarhus

Mangler fly: SAS skærer i rute fra Aarhus Lufthavn

Mangel på fly og piloter betyder, at SAS beskærer ruten Aarhus Lufthavn - München, som har været i gang siden april. Foto: SAS

SAS fjerner afgange på den nye rute fra Aarhus Lufthavn til München.

AARHUS: Når SAS tager hul på sit vinterprogram, bliver der færre afgange på en af de nye SAS-ruter fra lufthavnen i Tirstrup:

Ruten til München, hvorfra rejsende kan komme videre ud i verden til ikke færre end 30 destinationer. Mange af dem svært tilgængelige fra Københavns Lufthavn.

Indtil videre har SAS befløjet München-ruten dagligt. Men ifølge direktøren for Aarhus Lufthavn, Peter Høgsberg, bliver der i vinterprogrammet ingen afgange til München tirsdag og onsdag.

Årsagen er den store mangel på både fly og piloter, som plager europæisk luftfart, og som betyder, at SAS her til efteråret også må skære 20 procent af kapaciteten på indenrigsruten til København.

Derfor kommer nedskæringerne ikke som en overraskelse for Peter Høgsberg.

Annonce

De har kigget på passagertal og konstateret, at de ikke er så gode tirsdag og onsdag som på ugens andre dage.

Peter Høgsberg, direktør for Aarhus Lufthavn

Ramt af aflysninger

- Jeg ville bestemt gerne fortsætte med en daglig afgang til München, men med så store problemer med at skaffe fly er det klart, at SAS er tvunget til at optimere. De har kigget på passagertal og konstateret, at de ikke er så gode tirsdag og onsdag som på ugens andre dage. Og så har de pillet dem ud, siger Peter Høgsberg.

Han oplyser, at SAS i en periode har været nødsaget til at aflyse 700 afgange om måneden.

- At vi så rammes af to af dem er i og for sig fair nok, siger Peter Høgsberg.

I april åbnede SAS en investering på et treciftet millionbeløb i Aarhus Lufthavn i form af nye ruter til München, Stockholm, Oslo, Nice, Mallorca og Split.

Desuden blev en eksisterende rute til Malaga gjort til en helårsrute. Og antallet af flyvninger mellem Aarhus og København blev øget med 20 procent.

Satsningen var så stor, at SAS og Aarhus Lufthavn udtrykte forventninger på omkring 200.000 flere passagerer om året. Opfyldes det mål, vil det være en vækst i lufthavnens trafik på mere end 50 procent.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce