Annonce
Aarhus

Mangler fly: SAS skærer i rute fra Aarhus Lufthavn

Mangel på fly og piloter betyder, at SAS beskærer ruten Aarhus Lufthavn - München, som har været i gang siden april. Foto: SAS

SAS fjerner afgange på den nye rute fra Aarhus Lufthavn til München.

AARHUS: Når SAS tager hul på sit vinterprogram, bliver der færre afgange på en af de nye SAS-ruter fra lufthavnen i Tirstrup:

Ruten til München, hvorfra rejsende kan komme videre ud i verden til ikke færre end 30 destinationer. Mange af dem svært tilgængelige fra Københavns Lufthavn.

Indtil videre har SAS befløjet München-ruten dagligt. Men ifølge direktøren for Aarhus Lufthavn, Peter Høgsberg, bliver der i vinterprogrammet ingen afgange til München tirsdag og onsdag.

Årsagen er den store mangel på både fly og piloter, som plager europæisk luftfart, og som betyder, at SAS her til efteråret også må skære 20 procent af kapaciteten på indenrigsruten til København.

Derfor kommer nedskæringerne ikke som en overraskelse for Peter Høgsberg.

Annonce

De har kigget på passagertal og konstateret, at de ikke er så gode tirsdag og onsdag som på ugens andre dage.

Peter Høgsberg, direktør for Aarhus Lufthavn

Ramt af aflysninger

- Jeg ville bestemt gerne fortsætte med en daglig afgang til München, men med så store problemer med at skaffe fly er det klart, at SAS er tvunget til at optimere. De har kigget på passagertal og konstateret, at de ikke er så gode tirsdag og onsdag som på ugens andre dage. Og så har de pillet dem ud, siger Peter Høgsberg.

Han oplyser, at SAS i en periode har været nødsaget til at aflyse 700 afgange om måneden.

- At vi så rammes af to af dem er i og for sig fair nok, siger Peter Høgsberg.

I april åbnede SAS en investering på et treciftet millionbeløb i Aarhus Lufthavn i form af nye ruter til München, Stockholm, Oslo, Nice, Mallorca og Split.

Desuden blev en eksisterende rute til Malaga gjort til en helårsrute. Og antallet af flyvninger mellem Aarhus og København blev øget med 20 procent.

Satsningen var så stor, at SAS og Aarhus Lufthavn udtrykte forventninger på omkring 200.000 flere passagerer om året. Opfyldes det mål, vil det være en vækst i lufthavnens trafik på mere end 50 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus

Heste på dybt vand: Vandmasserne ved Brabrand Sø tiltrak nysgerrige østjyder

Annonce