Annonce
Navne

Efter sygdom og massiv kritik åbner Memet ny delikatessebutik: - Jeg har lært af mine fejl, og intet bliver som før

- Ærligt talt, så tror jeg ikke på, at maden var for gammel. Men jeg tager ansvar for det hele. Lad os bare sige det sådan, siger Memet Kocak, hvis tidligere ansatte har fortalt om dårlig køkkenhygiejne og for gammel mad i montren. Han lover, at der denne gang er helt styr på alt fra køletemperaturer til lønregnskaber. Foto: Amanda Stensgaard
Efter konkurs og otte måneders nedlukning starter Memet Kocak på en frisk. Han har selv været syg, og der har været dødsfald i familien, men nu er han atter i topform og garanterer god hygiejne, byens bedste tilbud og orden i regnskaberne, når butikken åbner 28. januar. Som han selv siger: ”Det bliver meget spændende”.

AARHUS: Butikskæden Memet’s Delikatesse har tidligere fået adskillige bøder, indskærpelser og intet mindre end otte sure eller mellemfornøjede smileyer af Fødevarestyrelsen.

Flere ansatte fik ikke løn, og medierne leverede den ene dårlige omtale efter den anden, hvor Memet Kocaks forretninger bl.a. blev anklaget for at have uhygiejniske køkkener og for at sælge for gamle salater og falafler.

I maj 2021 blev kæden erklæret konkurs, og siden forsvandt Memet som dug for solen i godt og vel otte måneder.

Annonce

Intet som før

Men nu er han tilbage og står fra fredag klar med åbningstilbud i butikken på Nørre Allé 82 i Aarhus. Denne gang med løftet om, at intet bliver som før.

– Jeg tager ansvar for det hele og vil ikke stikke af fra noget som helst. Jeg kunne ikke se det, mens det skete, men i dag kan jeg se, at jeg åbnede for mange butikker på for kort tid. Det var en fejl, for jeg kunne slet ikke følge med, men nu har jeg lært af mine fejl, siger han to dage før åbningen, hvor butikshylderne er ved at blive læsset med nødder og mellemøstlige specialiteter.

Derudover står en blankpudset køledisk klar til at blive fyldt op med mere end 20 forskellige slags friske tapas og salater.

– Diskene er helt nye. De gamle var brugte og i stykker, men nu kommer der styr på madtemperaturene, og der bliver tjekket op på det hele hver dag, tilføjer han.

Annonce

Gamle lokaler

Før Memet åbnede forretningskæden Memet's Delikatesse, som havde butikker i Aarhus C, Viby og Lystrup, drev han butikken Hos Tyrkeren i de samme lokaler, hvor han nu slår dørene op igen.

Jeg blev syg og var indlagt i fire måneder. Derefter blev min søster syg med kræft, og jeg måtte tage til Tyrkiet for at passe hende i to måneder. Hun klarede den desværre ikke, så det har været nogle hårde og lange måneder.

Memet Kocak

Han elsker at arbejde, det er vigtigt for ham at slå fast, og han vil gøre, hvad der skal til, for at lykkes. Men private omstændigheder gjorde det svært at starte på en frisk, selvom det var det eneste, han ville, da kæden gik konkurs.

– Jeg blev syg og var indlagt i fire måneder. Derefter blev min søster syg med kræft, og jeg måtte tage til Tyrkiet for at passe hende i to måneder. Hun klarede den desværre ikke, så det har været nogle hårde og lange måneder, siger Memet, som oprindeligt drev delikatessekæden med søsteren.

Annonce

Alene denne gang

Denne gang bliver han alene om det hele.

– Selvfølgelig kommer jeg til at savne min søster, som stod for regnskabet, men jeg skal nok klare den. Jeg har fået en revisor, og resten kommer jeg selv til at så for. Så der bliver ikke mange timers søvn, sig han og smiler.

Så du skal også selv stå for rengøringen?

– Ja, jeg skal stå for det hele i butikken, i hvert fald til en start. Sådan må det være efter de fejl, jeg har lavet.

Hvilke fejl mener du mere præcist, du har begået?

– Den store fejl er, at jeg ikke skulle havde udvidet med så mange butikker på én gang. Og så gav jeg for meget magt til mine ansatte. Det er ikke deres fejl, det er min. Jeg tager det hele på mig, siger han.

Der er jo også den del med anmærkningerne fra Fødevarestyrelsen og dine tidligere ansatte, der har fortalt, at de skulle sælge for gamle falafler og salater?

– Ja, men det var primært butikken på Frederiks Allé, der ødelagde det for de andre i kæden, og det skyldtes en disk, der var gået i stykker, så temperaturen var for høj. Jeg har aldrig haft sure smileys i andre butikker. Og det med falaflerne forstår jeg ikke. Jeg fik falaflerne friske hver dag.

Så den del med at maden var for gammel til at blive solgt, tager du ikke ansvar for?

– Hvad skal jeg sige? Ærligt talt, så tror jeg ikke på, at maden var for gammel. Men jeg tager ansvar for det hele. Lad os bare sige det sådan.

Men hvordan vil du rette op på det, så du ikke får flere sure smileyer fra Fødevarestyrelsen?

– Der er kommet helt nye diske, og der bliver tjekket op på temperaturen hver dag, det lover jeg. Og det med at salaterne var for gamle, det tror jeg heller ikke på, for salaterne blev lavet fra morgen til aften hver dag, siger han og tilføjer:

– Og med mine priser tror jeg faktisk, at det meste bliver solgt på dagen, og det, der ikke gør, kommer man til at kunne afhente gratis inden lukketid.

Annonce

Billige blomster og ja-tak-tilbud

Memet vil ikke afsløre sine nye priser, men han fortæller, at konceptet bliver billige delikatesser og tapas i et enormt udvalg. Desuden vil man kunne købe blomster til få kroner, frugt og ja-tak tilbud.

Men du skal jo også tjene penge, og du har en gæld at betale af efter konkursen – hvordan kan det køre rundt?

– Jeg bliver nødt til at have byens bedste tilbud i starten, så folk forstår, at jeg nu er tilbage og mere stabil. Det er ikke, fordi jeg kommer til at tjene kassen, men det er nødvendigt til en start. Derfra kommer det forhåbentligt til at køre, og så kan jeg måske begynde at ansætte lidt folk.

Hvis du ender med at ansætte nogle, kan de så være sikre på at få løn?

– Absolut. Det var ikke mig, der stod for regnskabet dengang, og det kommer ikke til at ske igen. Jeg vil ikke have et dårligt rygte længere. Nu har jeg været upopulær i et par år, men jeg vil ikke ødelægge mit navn. Det er også derfor, jeg kalder butikken Memet’s Delikatesse igen. Jeg er lidt nervøs, og det bliver meget spændende at se, hvordan folk tager imod det. Men nu skal det bare op at køre på en forsvarlig måde.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Sport For abonnenter

Kommentar: Hvilken succes, Skanderborg Aarhus har været. Og i næste sæson bliver det endnu bedre

Aarhus

Stole, glas og flasker fløj gennem luften: Vrede mænd raserede beværtning i Skolegade

Aarhus

Bjørn forsøger hele tiden at blive klogere på vin: Nu inviterer han til festival med sjældne vine i Risskov

Første person i Danmark er testet positiv for abekopper

Erhverv

Bestseller-milliardær er Skotlands rigeste: Holch Povlsen er højlandets største jordbesidder

Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Navne

Ry Højskole har fundet sin nye forstander: Stefan Hollænder Kvamm er klar til at sejle skibet mod nye horisonter

Aarhus

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Sport

Topmålvogter på plads i Aarhus United

Byudvikling For abonnenter

Frederiksbjerg Torv skal friskes op: Mere grønt og røde bænke - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Byudvikling

Prisstigninger på grus og asfalt: Her er de vej- og stiprojekter i Aarhus, der må udskydes

Annonce