Annonce
Navne

Marc Kaalund fra Grundfør vinder Oluf Brønnums Fonds Talentpris

Marc Kaalund fra Grundfør vinder Oluf Brønnums Fonds Talentpris 2019. PR-foto

22-årige Marc Kaalund vinder Oluf Brønnums Fonds Talentpris – en pris der uddeles til en nyudlært kok med et håndværksmæssigt talent ud over det sædvanlige. Med prisen følger et rejsegavekort på 50.000 kroner.

At lave mad er ikke bare et job, det er hans liv – og den store passion for gode råvarer og smagssammensætninger blev fredag honoreret, da Marc Kaalund modtog Oluf Brønnums Fonds Talentpris VEST. Foruden Marc Kaalund, der har gået på College 360 i Silkeborg, var yderligere fire nyuddannede kokke fra erhvervsskolerne i Aarhus, Aalborg, Holstebro og Odense nominerede til prisen, som blev overrakt på Aarhus Tech.

Benene rystede, da den unge kok gik på scenen, hvor han fik overrakt prisen af bestyrelsesmedlem i Oluf Brønnums Fond, Anders Brønnum-Schou.

- Det er en kæmpe ære, og jeg er virkelig taknemmelig. Det betyder helt utrolig meget med sådan en anerkendelse, lød det fra Marc Kaalund umiddelbart efter prisoverrækkelsen. Han ved allerede, hvad de 50.000 kroner skal bruges til.

- Pengene er en kæmpe hjælp til min drøm om at komme til Kina. Jeg vil gerne på kokkeskole derovre og prøve at arbejde i en kinesisk restaurant. Jeg har været i Kina en gang før, og synes den kinesiske madkultur er rigtig spændende, fortalte den glade prisvinder.

22-årige Marc Kaalund, der arbejder på Restaurant Uafhængig, Hobro, har stået i lære på Hotel & Restaurant Fru Larsen i Langå. Og også i fritiden har han altid gang i noget med mad. Hvad enten han træner til konkurrencer eller prøver nye ting af derhjemme i sit eget køkken.

Råvarernes vej fra skov og mark og til tallerkenen er en rejse, han rigtig godt kan lide. Han ved ikke noget bedre end at gå på opdagelse i skoven året rundt, og han har eksperimenteret med alt fra ramsløg til grannåle og bibernelle-knopper. Han sylter selv og har desuden køleskab og fryser fyldt med alverdens ting. Kreativiteten smitter af på tallerkenen, hvor han fordyber sig i de enkelte råvarer og gerne udforsker, hvor mange forskellige tilberedninger han kan lave med for eksempel et blomkålshoved.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Gift fra brandskole kan være endt i bæk: - Vi skal hurtigt have styr på, om stoffet er i dyr eller fødevarer

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Forældregruppe i appel før budgetforhandling: Mangler syv millioner til ny idrætshal

AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Kultur

Se billederne: Royal jubel efter prins Joachim og Tom K. kørte først over stregen

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Sport

Chris Anker Sørensen er død: - En stor cykelrytter og et endnu større menneske

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

AGF

David Nielsen skal gøre drenge til mænd i AGF: - Den her klub spiser lidt af din sjæl, hver gang du taber

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Annonce