Annonce
Navne

Marc Kaalund fra Grundfør vinder Oluf Brønnums Fonds Talentpris

Marc Kaalund fra Grundfør vinder Oluf Brønnums Fonds Talentpris 2019. PR-foto

22-årige Marc Kaalund vinder Oluf Brønnums Fonds Talentpris – en pris der uddeles til en nyudlært kok med et håndværksmæssigt talent ud over det sædvanlige. Med prisen følger et rejsegavekort på 50.000 kroner.

At lave mad er ikke bare et job, det er hans liv – og den store passion for gode råvarer og smagssammensætninger blev fredag honoreret, da Marc Kaalund modtog Oluf Brønnums Fonds Talentpris VEST. Foruden Marc Kaalund, der har gået på College 360 i Silkeborg, var yderligere fire nyuddannede kokke fra erhvervsskolerne i Aarhus, Aalborg, Holstebro og Odense nominerede til prisen, som blev overrakt på Aarhus Tech.

Benene rystede, da den unge kok gik på scenen, hvor han fik overrakt prisen af bestyrelsesmedlem i Oluf Brønnums Fond, Anders Brønnum-Schou.

- Det er en kæmpe ære, og jeg er virkelig taknemmelig. Det betyder helt utrolig meget med sådan en anerkendelse, lød det fra Marc Kaalund umiddelbart efter prisoverrækkelsen. Han ved allerede, hvad de 50.000 kroner skal bruges til.

- Pengene er en kæmpe hjælp til min drøm om at komme til Kina. Jeg vil gerne på kokkeskole derovre og prøve at arbejde i en kinesisk restaurant. Jeg har været i Kina en gang før, og synes den kinesiske madkultur er rigtig spændende, fortalte den glade prisvinder.

22-årige Marc Kaalund, der arbejder på Restaurant Uafhængig, Hobro, har stået i lære på Hotel & Restaurant Fru Larsen i Langå. Og også i fritiden har han altid gang i noget med mad. Hvad enten han træner til konkurrencer eller prøver nye ting af derhjemme i sit eget køkken.

Råvarernes vej fra skov og mark og til tallerkenen er en rejse, han rigtig godt kan lide. Han ved ikke noget bedre end at gå på opdagelse i skoven året rundt, og han har eksperimenteret med alt fra ramsløg til grannåle og bibernelle-knopper. Han sylter selv og har desuden køleskab og fryser fyldt med alverdens ting. Kreativiteten smitter af på tallerkenen, hvor han fordyber sig i de enkelte råvarer og gerne udforsker, hvor mange forskellige tilberedninger han kan lave med for eksempel et blomkålshoved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bagud med 18 point fem minutter før tid: Utroligt comeback giver Bakken Bears matchbold

Aarhus

Nyt testcenter åbner i midtbyen

Aarhus For abonnenter

Børnetøj på 63 reoler: Lille Nor bugner af genbrugsguld

Annonce