Annonce
Sport

Marcus Ingvartsen bomber i Union Berlin-sejr

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danske Marcus Ingvartsen scorede for fjerde gang i sæsonen for Union Berlin, som slog Augsburg i Bundesligaen.

Marcus Ingvartsen slog lørdag til med sin fjerde scoring i denne sæson i Bundesligaen, hvor det blev endnu tættere i toppen.

Ingvartsen og Union Berlin slog hjemme Augsburg 2-0, og danskeren scorede det sidste mål efter en time.

Efter et indlæg fra venstre side endte bolden til sidst hos Ingvartsen i midten af straffesparksfeltet, og danskeren drejede fikst bolden i nettet.

Første halvleg endte uden mål, og Neven Subotic bragte Berlin-holdet foran 1-0 to minutter inde i anden halvleg efter et hjørnespark.

Efter tre nederlag i træk i ligaen fik Union Berlin dermed lidt at glæde sig over på 11.-pladsen i rækken, og Marcus Ingvartsen kunne glæde sig over sin første ligascoring siden 14. december mod Paderborn.

Mads Valentin Pedersen var på bænken i hele kampen for gæsterne.

På førstepladsen måtte RB Leipzig se sig slået ude af Eintracht Frankfurt, som vandt 2-0, og dermed forblev Yussuf Poulsen og co. på 40 point.

Den danske landsholdsspiller blev sendt på banen efter 66 minutter, men kunne ikke ændre resultatet.

Der stod 0-0 i pausen, men anden halvleg var blot tre minutter gammel, da hjemmeholdets Almamy Touré leverede et drømmemål.

Bolden landede foran forsvarsspilleren uden for modstanderfeltet, og Touré tæskede til den med en hammer, så den drønede i mål uden chance for Leipzig-keeper Peter Gulacsi.

I tillægstiden scorede Filip Kostic til 2-0.

Borussia Mönchengladbach kom tættere på Leipzig og spillede sig på andenpladsen med 38 point, da Mainz blev slået 3-1 hjemme.

Gladbach var storfavorit, men gæsterne kom foran allerede efter 11 minutter, da en lang bold blev smidt frem til Robin Quaison, som sendte den i mål til 1-0.

Gladbach fik udlignet halvvejs inde i første halvleg, da Oscar Wendt tog et frispark, og Alassane Plea sendte bolden i nettet til 1-1.

Samme Plea sørgede med sin anden scoring i kampen for 2-1 et kvarter før tid, og Florian Neuhaus scorede til 3-1 i 88. minut.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce