Annonce
Sport

Marcus Mørk var i hopla i Nordsjælland

Marcus Mørk var den helt store profil hos Skanderborg torsdag aften. Arkivfoto: Ole Nielsen

Venstrebacken var stærkt skydende i Skanderborgs sejr på 34-30 over Nordsjælland. 12 mål blev det til fra Skanderborg-spilleren.

Annonce

Håndbold: Nordsjælland er en svær størrelse på egen bane.

Det måtte Kolding senest sande, da de tabte med 12 mål i den nordlige del af Sjælland.

Torsdag aften skulle Skanderborg forsøge at tage point fra et af de hold, de skal kæmpe sig forbi, hvis ambitionen om slutspil skal realiseres.

Slutspilsdrømmen fik et plus på bogen. Skanderborg vandt 34-30 efter et tæt opgør.

Kampen foregik i et hæsblæsende tempo fra begyndelsen, hvor folkene ved dommerbordet knap nok kunne nå at registrere en scoring, før den næste blev blæst ind. Fejlene var få og kvaliteten i top og derfor kom den første store føring først i det øjeblik, at fejlene sneg sig ind hos gæsterne og hjemmeholdet kunne slå kontra.

Det blev dog aldrig til det helt store hul, for da hjemmeholdets træner forsøgte at gå over til at spille syv mod seks i angrebet, blev det uden den store succes. I stedet kunne gæsterne smide bolden i et tomt mål et par gange og derfor lød pausestillingen på 16-15 i hjemmeholdets favør.

Håndboldliga, herrer

Nordsjælland - Skanderborg 30-34 (16-15)Nordsjælland: Johan Meklenborg 9, Dan Beck Hansen 6, Nicolas Lundbye 4, Kasper Kisum 3, Aku Kreutzmann 3, Jesper Dahl 2, Lasse Uth 2 og Carl Emil Haunstrup 1

Skanderborg: Marcus Mørk 12, Nikolaj A. Nielsen 7, Cornelius Kragh 5, Morten Balling 3, Jonas Samuelsson 2, Mathias Bitsch 2, Mike Haack 1, Bertram Obling 1 og Frederik Iversen 1

Stillingen undervejs: 6-7, 11-9, 13-11, 16-15, 22-20, 24-24, 27-28, 29-31, 30-34

Udvisninger: Nordsjælland 2, Skanderborg 0

Annonce

Helt tæt

Havde de fremmødte tilskuere troet, at tempoet ville falde en smule i de sidste 30 minutter, opdagede de hurtigt, at de havde taget fejl. De to kombattanter leverede en fornem omgang håndbold med det ene tørre hug efter det andet.

Med 20 minutter tilbage af opgøret forsøgte Skanderborg at skifte formation i forsvaret for at få brudt hjemmeholdets angreb. Et taktisk træk, der gav bonus, når Skanderborg nåede at komme på plads i defensiven.

Det lykkedes dog ingen af forsvarene at få helt rigtigt fat i modstanderens skytter og derfor blev det utroligt tæt i Hillerød. Marcus Mørk var flyvende for Skanderborg og Johan Meklenborg var lige så skarp for hjemmeholdet.

Nordsjælland forsøgte at kaste grus i det østjyske angrebsraseri ved at gå frem i et offensivt forsvar. Det havde dog ikke den store effekt, Marcus Mørk kunne ikke stoppes, og med fire minutter tilbage på haluret måtte træner Ian Marko Fog kaste timeoutkortet for et sidste taktisk indspark.

På det tidspunkt var Skanderborg på plus to, 31-29.

Det gjorde dog ikke det store. Skanderborg havde fundet formlen i forsvaret, holdt stand i de sidste minutter og gjorde det, de fleste har svært ved i herrernes liga.

At vinde en udekamp i Nordsjælland.

- Der var en god intensitet i en kamp med to hold, som matchede hinanden godt. Der blev virkelig gået til den og det er altid sjovere at stå tilbage med to streger efter en kamp, sagde topscorer Marcus Mørk til TV2 Sport efter kampen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Tyve stjal pengeskab fra skole

AGF

AGF-medaljer solgt for formue - og så smed sælger lige en spillertrøje oven i handlen

AGF

Ingen Benjamin længere: Hvidt har taget store skridt i AGF

Aarhus For abonnenter

Forråelse i ældreplejen: - Det er aldrig et spørgsmål om, at nogen er onde

Annonce