Annonce
Sport

Marcus Mørk var i hopla i Nordsjælland

Marcus Mørk var den helt store profil hos Skanderborg torsdag aften. Arkivfoto: Ole Nielsen

Venstrebacken var stærkt skydende i Skanderborgs sejr på 34-30 over Nordsjælland. 12 mål blev det til fra Skanderborg-spilleren.

Håndbold: Nordsjælland er en svær størrelse på egen bane.

Det måtte Kolding senest sande, da de tabte med 12 mål i den nordlige del af Sjælland.

Torsdag aften skulle Skanderborg forsøge at tage point fra et af de hold, de skal kæmpe sig forbi, hvis ambitionen om slutspil skal realiseres.

Slutspilsdrømmen fik et plus på bogen. Skanderborg vandt 34-30 efter et tæt opgør.

Kampen foregik i et hæsblæsende tempo fra begyndelsen, hvor folkene ved dommerbordet knap nok kunne nå at registrere en scoring, før den næste blev blæst ind. Fejlene var få og kvaliteten i top og derfor kom den første store føring først i det øjeblik, at fejlene sneg sig ind hos gæsterne og hjemmeholdet kunne slå kontra.

Det blev dog aldrig til det helt store hul, for da hjemmeholdets træner forsøgte at gå over til at spille syv mod seks i angrebet, blev det uden den store succes. I stedet kunne gæsterne smide bolden i et tomt mål et par gange og derfor lød pausestillingen på 16-15 i hjemmeholdets favør.

Annonce

Håndboldliga, herrer

Nordsjælland - Skanderborg 30-34 (16-15)Nordsjælland: Johan Meklenborg 9, Dan Beck Hansen 6, Nicolas Lundbye 4, Kasper Kisum 3, Aku Kreutzmann 3, Jesper Dahl 2, Lasse Uth 2 og Carl Emil Haunstrup 1

Skanderborg: Marcus Mørk 12, Nikolaj A. Nielsen 7, Cornelius Kragh 5, Morten Balling 3, Jonas Samuelsson 2, Mathias Bitsch 2, Mike Haack 1, Bertram Obling 1 og Frederik Iversen 1

Stillingen undervejs: 6-7, 11-9, 13-11, 16-15, 22-20, 24-24, 27-28, 29-31, 30-34

Udvisninger: Nordsjælland 2, Skanderborg 0

Helt tæt

Havde de fremmødte tilskuere troet, at tempoet ville falde en smule i de sidste 30 minutter, opdagede de hurtigt, at de havde taget fejl. De to kombattanter leverede en fornem omgang håndbold med det ene tørre hug efter det andet.

Med 20 minutter tilbage af opgøret forsøgte Skanderborg at skifte formation i forsvaret for at få brudt hjemmeholdets angreb. Et taktisk træk, der gav bonus, når Skanderborg nåede at komme på plads i defensiven.

Det lykkedes dog ingen af forsvarene at få helt rigtigt fat i modstanderens skytter og derfor blev det utroligt tæt i Hillerød. Marcus Mørk var flyvende for Skanderborg og Johan Meklenborg var lige så skarp for hjemmeholdet.

Nordsjælland forsøgte at kaste grus i det østjyske angrebsraseri ved at gå frem i et offensivt forsvar. Det havde dog ikke den store effekt, Marcus Mørk kunne ikke stoppes, og med fire minutter tilbage på haluret måtte træner Ian Marko Fog kaste timeoutkortet for et sidste taktisk indspark.

På det tidspunkt var Skanderborg på plus to, 31-29.

Det gjorde dog ikke det store. Skanderborg havde fundet formlen i forsvaret, holdt stand i de sidste minutter og gjorde det, de fleste har svært ved i herrernes liga.

At vinde en udekamp i Nordsjælland.

- Der var en god intensitet i en kamp med to hold, som matchede hinanden godt. Der blev virkelig gået til den og det er altid sjovere at stå tilbage med to streger efter en kamp, sagde topscorer Marcus Mørk til TV2 Sport efter kampen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Mange ansatte har forladt sundhedsenhed i Aarhus: Alvorligt påbud rammer efter en svær periode

Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce