Annonce
Navne

Marcussen skrev bedste manuskript

Pia Marcussen er igen bleve præmieret. Foto: Kim Haugaard

Den århusianske dramatiker Pia Marcussen fra Opgang2 har modtaget prisen for Bedste Manuskript til Børne- og Ungdomsteater for forestillingen "Habibi".

Det er første gang, prisen uddeles, og med den vil Danske Dramatikere sætte fokus på det gode manuskript som et af de uundværlige elementer i den gode forestilling for børn og unge.

Prisen er på 15.000 kr. og skabt i samarbejde med Dramatiker Væksthus og Horsens Teaterfestival. Prisen gives til en tekst, hvor dramatikerens stemme klinger originalt og blander sig selvstændigt i scenekunstens udtryk.

Forestillingen "Habibi", der handler om den danske pige Sara, som vågner en morgen og pludselig kun kan tale arabisk, havde premiere på Aarhus Teater i marts 2017. Her var forestillingen udsolgt i hele perioden og blev fulgt af en udsolgt turné i foråret 2017. "Habibi" er på turné igen i foråret 2018.

Juryen, der har uddelt prisen, består i 2017 af Marc van der Velden (ZeBU), Jane Rasch (Dramatiker Væksthus), Jesper Bræstrup Karlsen (Danske Dramatikere) og Andreas Garfield (Danske Dramatikere).

Pia Marcussen og Opgang2 Turnéteater vandt i 2014 Årets Reumert i kategorien Børne-/Ungdomsforestilling med forestillingen "4 Ever". I april 2018 er der på Aarhus Teater premiere på Pia Marcussens nye forestilling "OMG".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce