Annonce
Håndbold

Marginaler ødelagde Skanderborg-overraskelsen

Sofia Deen scorede blot en gang på 12 afslutninger. Arkivfoto: Ole Nielsen
Skanderborgs kvinder spillede langt hen ad vejen lige op med Silkeborg-Voel.

HÅNDBOLD: Med ti minutter igen var Skanderborgs kvinder ved at skabe noget af et resultat mod Silkeborg-Voel. Her stod det 25-25 efter en kamp, hvor begge hold skiftedes til at være foran.

Men til sidst trak udeholdet fra i Orangeriet, og da Hanna Oftedal sikrede en tomålsføring med et minut igen, var kampen afgjort. Det sluttede med en 28-31-sejr til Silkeborg-Voel.

- Vi leverer en sindssygt flot indsats, og jeg er rigtig stolt af holdet. Da de har bolden ved 28-29, tvinger vi dem til at køre et angreb på 50 sekunder, og så er det en marginalbold, der går ind og afgør kampen. Vi var tæt på, og det gør også, at den er lidt tung lige nu, siger Skanderborgs cheftræner Jeppe Vestergaard.

Anna Wierzba spillede endnu engang en flot kamp og blev Skanderborgs topscorer med syv scoringer, mens Monika Kongsgaard stod med en redningsprocent på 30.

Det var første gang i sæsonen, Skanderborg lykkedes med at score 28 gange. 10 forskellige kvinder stod for målene.

- Offensivt var der rigtig mange, der byder sig til i dag. Vi lykkedes med at få mere flow i vores spil. Det var det etablerede angrebsspil, der fungerede bedst, for vi brænder to straffekast og et par frie afslutninger på kontra, siger Jeppe Vestergaard.

Han har nu hele 12 dage til at analysere sejren på grund af landsholdspausen. Efter den venter oprykkerne fra Horsens på udebane.

Skanderborg har startet sæsonen med to point efter de første fem kampe.

Annonce

Damehåndboldligaen

Skanderborg Håndbold - Silkeborg-Voel KFUM

  • Skanderborg Håndbold: Anna Berger Wierzba 7, Stine Kristensen 4, Sofie Alnor 3, Celine Elkjær Holst 3, Sofia Deen 3, Stine Holm 2, Emma Thatt 2, Christina Haahr 2, Sarah Stougaard 1, Sidsel Mejlvang 1.
  • Silkeborg-Voel KFUM: Jane Schumacher 11, Hege Bakken Wahlquist 4, Lea Hansen 3, Hanna Bredal Oftedal 3, Louise Ellebæk 2, Emilie Ytting Pedersen 2, Sofie Bæk Andersen 1, Helene Kindberg 1.
  • Udvisninger: Skanderborg 2x 2 minutter, Silkeborg-Voel: 3x 2 minutter.
  • Stillinger undervejs: 2-1, 3-6, 13-14, 20-16, 25-25, 26-29.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Alarm 112

Fire rumænere er anholdt for indbrud og indbrudsforsøg i seks politikredse

Annonce