Annonce
Håndbold

Marginaler ødelagde Skanderborg-overraskelsen

Sofia Deen scorede blot en gang på 12 afslutninger. Arkivfoto: Ole Nielsen
Skanderborgs kvinder spillede langt hen ad vejen lige op med Silkeborg-Voel.

HÅNDBOLD: Med ti minutter igen var Skanderborgs kvinder ved at skabe noget af et resultat mod Silkeborg-Voel. Her stod det 25-25 efter en kamp, hvor begge hold skiftedes til at være foran.

Men til sidst trak udeholdet fra i Orangeriet, og da Hanna Oftedal sikrede en tomålsføring med et minut igen, var kampen afgjort. Det sluttede med en 28-31-sejr til Silkeborg-Voel.

- Vi leverer en sindssygt flot indsats, og jeg er rigtig stolt af holdet. Da de har bolden ved 28-29, tvinger vi dem til at køre et angreb på 50 sekunder, og så er det en marginalbold, der går ind og afgør kampen. Vi var tæt på, og det gør også, at den er lidt tung lige nu, siger Skanderborgs cheftræner Jeppe Vestergaard.

Anna Wierzba spillede endnu engang en flot kamp og blev Skanderborgs topscorer med syv scoringer, mens Monika Kongsgaard stod med en redningsprocent på 30.

Det var første gang i sæsonen, Skanderborg lykkedes med at score 28 gange. 10 forskellige kvinder stod for målene.

- Offensivt var der rigtig mange, der byder sig til i dag. Vi lykkedes med at få mere flow i vores spil. Det var det etablerede angrebsspil, der fungerede bedst, for vi brænder to straffekast og et par frie afslutninger på kontra, siger Jeppe Vestergaard.

Han har nu hele 12 dage til at analysere sejren på grund af landsholdspausen. Efter den venter oprykkerne fra Horsens på udebane.

Skanderborg har startet sæsonen med to point efter de første fem kampe.

Annonce

Damehåndboldligaen

Skanderborg Håndbold - Silkeborg-Voel KFUM

  • Skanderborg Håndbold: Anna Berger Wierzba 7, Stine Kristensen 4, Sofie Alnor 3, Celine Elkjær Holst 3, Sofia Deen 3, Stine Holm 2, Emma Thatt 2, Christina Haahr 2, Sarah Stougaard 1, Sidsel Mejlvang 1.
  • Silkeborg-Voel KFUM: Jane Schumacher 11, Hege Bakken Wahlquist 4, Lea Hansen 3, Hanna Bredal Oftedal 3, Louise Ellebæk 2, Emilie Ytting Pedersen 2, Sofie Bæk Andersen 1, Helene Kindberg 1.
  • Udvisninger: Skanderborg 2x 2 minutter, Silkeborg-Voel: 3x 2 minutter.
  • Stillinger undervejs: 2-1, 3-6, 13-14, 20-16, 25-25, 26-29.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce