Annonce
Aarhus

Margrethes sommer på Marselisborg: Prins Henriks minderose og resten af slotshaven blomstrer

Det er en slotshave i fuld flor, som dronning Margrethe har glæde af i disse dage . Foto: Kongehuset
En særlig let orange rose blomstrer lige nu i slotshaven på Marselisborg Slot, hvor dronningen residerer i disse dage og nyder sommeren.
Annonce

AARHUS: Dronning Margrethe har den seneste halvanden uge nydt det gode sommervejr på Marselisborg Slot, hvor hun har en ekstra grund til at glæde sig over, at slotsparken lige nu blomstrer i fuldt omfang.

En helt særlig rose blomstrer nemlig for første gang. Den er let orange, og blev kort tid efter prins Henriks død i 2018 døbt i prinsens navn, skriver Kongehuset på sin Instagram profil.

Rosen, der er let orange, blev kort tid efter prins Henriks død døbt i prinsens navn. Foto: Kongehuset

Dronning Margrethe og prins Henrik tilbragte rigtig mange somre sammen på Marselisborg Slot, hvor flere af skulpturerne i den 13 hektar store slotspark er skabt af den kunstbegavede prins selv.

Annonce

Urparade for første gang i Aarhus

Mellem dronningens almindelige sommer- og feriesysler på Marselisborg Slot blev der forleden også tid til den årlige såkaldte urparade, hvor dronningen overrakte "Dronningens Ur" til årets garder, der er en mand, kammeraterne og kollegaerne kan regne med.

Urparaden blev på grund coronakrisen for første gang nogensinde holdt på Marselisborg Slot. Dronningen takkede de afgående gardere fra Den Kongelige Livgarde for deres tjeneste. Normalt finder Urparaden sted på Den Kongelige Livgardes kaserne i Gothersgade, København.


For tiden blomstrer det i hele slotsparken

Kongehuset


Arrangementet blev gennemført med færre tilstedeværende end sædvanlig på grund af situationen med coronavirus.

Annonce

Haven blomstrer

Marselisborg Slotspark blev anlagt af anlægsgartner L. Chr. Diederichsen i samarbejde med Dronning Alexandrine i begyndelsen af 1900-tallet. Parken er i engelsk stil med store græsplæner omgivet af træer og små søer, og i dag rummer slotsparken en række kunstværker, en rosenpark og en urtehave.

I den for tiden blomstrende rosenhave står prins Henriks skulptur “Elskende par”, som prinsen forærede dronningen, da majestæten fyldte 70 år. Foto: Kongehuset

Dronningen Margrethe har også selv haft en hånd med i anlæggelsen af haven.

Annonce

Parken genåbner for publikum 23. juli

Publikum må vente frem til 23. juli med at besøge Marselisborg Slotshave. Den er lukket frem til den dato, men det forlyder dog ikke fra Kongehuset, om majestæten i alle uger residerer på slottet.

Under alle omstændigheder kan dronningen denne sommer slappe ekstra af i Aarhus, idet flere offentlige audienser i løbet af sommeren er aflyst på grund af Covid-19 situationen.

Annonce

Se flere billeder fra slotshaven her

Marselisborgkrukken er lavet af Peter Brandes i 1999 og er 4,78 meter høj og vejer 6,5 ton. Foto: Kongehuset
Foto: Kongehuset
Skulpturen "Grand Passeur" er lavet af den franske kunstner Nicolas Lavarenne. Skulpturen i bronze er seks meter høj og skabt i 1994. Figuren står ikke på en traditionel sokkel, men er placeret midt i en sø som en færgemand, der skubber en pram på en baggrund af hængepil og rhododendron. Foto: Kongehuset
Midt i et af rosenbedene findes et spir med kobbertag. Det er det sidste af fire spir, der stammer fra Otto Mønsteds nedrevne margarinefabrik i København. Dronningen har givet spiret navnet Villa Margarinely. Foto: Kongehuset
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce