Annonce
Aarhus

Maria Lucia er gravid, men spiller musical i Aarhus alligevel

Maria Lucia Rosenberg Heiberg venter barn med sin svenske kæreste Albin Håkan Fredy. Men hun spiller alligevel i "Den skaldede frisør" sammen med Silas Holst. Foto: Kim Haugaard
Hendes kostumer i Bier-musicalen "Den skaldede frisør" skal syes om.

AARHUS: Kostumedesigneren bag Susanne Bier-musicalen "Den skaldede frisør" fik travlt forleden. Der var første læseprøve, og så møder alle medvirkende op, og scenografi og kostumer bliver vist frem. Alt var tjekket, bortset fra, at kostumedesigneren var træt. Forklaring: Hun havde været nødt til at lave Maria Lucias tøj om.

Den 35-årige musicalstjerne Maria Lucia Rosenberg Heiberg med opvækst i Risskov har nemlig netop fortalt, at hun er gravid. Faren er hendes kæreste, den svenske Albin Håkan Fredy. Så hun kan ikke længere passe de kostumer, der er lavet.

- Hun gennemfører rollen trods graviditeten, siger den kunstneriske chef i Musikhuset Aarhus, Jeppe Uggerhøj. Han var med til læseprøven, fordi forestillingen bliver lavet i et samarbejde mellem Musikhuset Aarhus og "One and Only Company".

Annonce

Programmet

Se hele programmet på www.musikhusetaarhus.dk

Premieren i Aarhus er fredag 24. april, og musicalen spiller 24 gange indtil 17. maj, så graviditeten vil være ret synlig, når Maria Lucia træder ind på scenen som Den skaldede frisørs datter Astrid.

Derimod melder Maria Lucia fra til sin rolle i 'She Loves You', som er planlagt til Det Kongelige Teater senere på året.

Hun har lige siden sin debut i Vilhelmsborg Festspil i 2002 i "The Sound of Music" arbejdet inden for musicalgenren, og blev i 2015 hædret med Teaterpokalen som den første af sin slags.

"Den skaldede frisør" har i øvrigt et andet århusiansk indslag. Thomas Helmig har lavet musikken. Første forestilling er i Falconer Salen på Frederiksberg 5. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her er lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce