Annonce
Kultur

Marianne Eihilt: Allans popularitet er synd for de andre

Seerne blæser på dommerkarakterer og stemmer igen fodboldlegenden Allan Simonsen direkte videre til næste Vild med dans.

Alderspræsidenten Allan Simonsen, 60, virker nærmest fredet af seerne i TV2's populære danseshow. Og det går ud over de andre dansepar, mener professionel danser, Marianne Eihilt, der i denne 10. sæson 'Vild med dans' er BT's dommer og danseekspert.

Annonce
Vild med dans fredag d. 18. oktober 2013. Deltagerne er Allan Simonsen og Sofie Kruuse der danser til Djames Braun

Hun understreger, at Allan Simonsen med fredagens samba-dans har vist klare forbedringer og vurderer det til hans bedste dansepræstation indtil videre. Noget, han fortjener stor ros for, siger Marianne Eihilt, der dog ikke mener, at hans dansepræstation endnu er på højde med flere af de udstemte danseres.

- Bare tag en dygtig danser som Maria Lucia, eller Thomas Ernst, der var ulykkelig over at blive stemt ud sidst. Selv om det er fedt for Allan, går det ud over de andre deltagere, lyder det fra den professionelle danser.

Igen i fredags lykkedes det tv-seernes yndling, Allan Simonsen og dansepartner Sofie Kruuse, at samba-danse sig direkte videre i konkurrencen.

Ikke engang en omdans skulle de ud i, takket være sms-stemmer, til trods for, at de som altid fik lavest dommerkarakterer.

Og det paradoks er netop Marianne Eihilts pointe.

- Alle, der er røget ud, er bedre end Allan. Og det kan da heller ikke være tilfredsstillende at slå nogen ud, som man ved, er dygtigere end en selv, siger hun.

Pinefuldt for Skibby

Tidligere har tv-seerne holdt hånden over andre 'Vild med dans'-deltagere. Bedste eksempel er tidligere cykelrytter Jesper Skibby, som trods sin stive dansefacon fik en 4.plads i 2005.

Skibby har selv erkendt, at han til sidst syntes, danse-deltagelsen var pinefuld.

- Jeg syntes egentlig ikke, at det var skide sjovt til sidst. Jeg ville gerne have været ud af programmet før, har Jesper Skibby tidligere sagt til BT.

BT's dommerekspert, Marianne Eihilt, understreger, at hun absolut intet personligt har imod den tidligere fodboldlegende. Snarere tvært imod.

Ingen af de fem andre dansepar behøver næste fredag at frygte konkurrenten Allan Simonsens alternative dansestil. Takket være skuespiller Claes Bangs overraskende, frivillige exit i starten af sæsonen, bliver ingen dansepar stemt ud næste gang.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Læserbrev

Læserbrev: Det handler om at være kreativ i en svær tid

Danmark står i en helt ekstraordinær situation på grund af coronavirussen og al dens uvæsen. Det er der efterhånden ingen tvivl om. Mens virussen hærger, dukker der heldigvis massevis af solstrålehistorier op om fællesskab og sammenhold. Dem er det værd at rette fokus mod. Landet over er danskere begyndt at flage om søndagen. Flage for fællesskabet. I Aarhus bakker vi på tværs af partiskel op om det fantastiske initiativ. Ved at hejse flaget om søndagen markerer vi sammen, at Aarhus og hele Danmark står sammen – hver for sig. For hvad kalder mere på sammenhold og fællesskab end gode gamle Dannebrog? Og det er ikke kun hjemme i det private, sammenholdet viser sig fra sin bedste side. Da Aarhus Kommune efterlyste værnemidler til brug i kampen mod virussen, meldte flere private virksomheder sig hurtigt på banen med værnemidler, som de godt kunne undvære. Flere produktionsvirksomheder har endda indstillet deres normale produktion af alt fra juice til reklameskilte for at producere værnemidler. I en krig dur det ikke, at soldaterne helt ude i fronten løber tør for ammunition. Så er slaget tabt. Det samme gør sig gældende på sygehusene, på plejehjem og alle de andre steder, hvor der bliver kæmpet en brav kamp for at holde virussen væk. Det er også vigtigt med nogle gode oplevelser, i en tid, som på trods af det gode vejr, kan virke lidt grå og trist. De fleste plejehjemsbeboere sidder afskærmet fra familie og venner, og kommunens oplevelsesmedarbejdere og frivillige kommer ikke længere på plejehjemmene. Hverdagen kan derfor godt virke lidt tom, selvom de dygtige medarbejdere på plejehjemmene gør deres, for at beboerne får en aktiv og god hverdag. Musikalske kræfter i Aarhus er derfor gået sammen om at give plejehjemsbeboere en god oplevelse. Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og mange andre tager nemlig rundt og spiller vindueskoncerter uden for plejehjemmene til stor fornøjelse for mange plejehjemsbeboere. I denne uge er der også påskegodter på vej til beboerne på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som ildsjæle pakker og udbringer. Listen af kreative tiltag er meget længere, og det viser, at vi på trods af krisetider sagtens kan finde sammen i fællesskab – selvom det sker på afstand – og hjælpe hinanden og hele samfundet. Og den slags skaber også håb for fremtiden.

Aarhus

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Aarhus

Hold afstand: Vi skal vænne os til at møde politiet i naturen

Annonce