Annonce
Aarhus

Marie Nipper skal lede Københavns nye, store museum

Marie Nipper under opbygningen af "The Garden" sidste sommer. Foto: Flemming Krogh

Tidligere overinspektør på Aros får fornem post på sted for samtidskunst.

Den århusianske kunsthistoriker Marie Nipper bliver direktør for et nyt, stort kunstcenter i København, Copenhagen Contemporary.

Det er oprindelig opbygget på Papirøen med den tidligere Aros-direktør Jens Erik Sørensen i spidsen, men dette område skal nu bruges til andre formål. Derfor åbner Copenhagen Contemporary til sommer i skibsværftet B & Ws gamle svejsehal på Refshaleøen, hvor det har lejet sig ind i 7000 kvadratmeter højloftede industrihaller.

Marie Nipper kommer fra en stilling som direktør på Tate Liverpool.

Hun, der er vokset op i Risskov, har tidligere været overinspektør og medlem af ledelsen på Aros Aarhus Kunstmuseum, mens Jens Erik Sørensen var direktør.

I 2017 var Marie Nipper ekstern kurator på Aros-projektet The Garden langs Aarhus-bugten, i Sydhavnen og på museet. Det var hende, som lavede aftalen med den tyske kunstner Katharina Grosse, som lavede det omdiskuterede kunstværk, hvor hun malede Mindeparken og fortovene på Strandvejen pink og hvide.

- Det er en drøm at få lov at skabe et nyt udstillingssted, og så med samtidskunst, som jeg interesserer mig allermest for, siger Marie Nipper, der har arbejdet halvandet år i Liverpool.

Annonce

Det er en drøm at få lov at skabe et nyt udstillingssted, og så med samtidskunst

Marie Nipper

Nyt udstillingssted

Visionen med Copenhagen Contemporary er at skabe et nyt udstillingssted for samtidskunst med store installationer. Projektet på Papirøen begyndte i juni 2016 og varede halvandet år og præsenterede nogle af verdens mest anerkendte kunstnere. Det skete med støtte fra en række fonde og Københavns Kommune.

- Dette bliver et fantastisk sted for samtidskunst, og jeg ser frem til, at vi involverer børn og unge i et skolesamarbejde om kunsten, siger Københavns overborgmester Frank Jensen.

Stedet åbner med en udstilling af den danske kunstnergruppe Superflex og amerikanske Doug Aitken, der også var med i "The Garden" i den del, der hed "The Future". I hans værk fik publikum lov at smadre møblerne, der stod i et stort glasbur, med et baseballbat. Også ham havde Marie Nipper hentet hertil.

- Denne gang er det dog et mere fredeligt værk, siger Marie Nipper.

- Superflex' værk tager vi hjem fra Tate i London. Vi vil gerne vise det for et dansk publikum, så de kan se, at vi kan sammenligne os med Tate, siger hun.

På Refshaleøen åbner også Copenhagen Street Food marked til sommer. Det holdt også til på Papirøen før lukningen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce