x
Annonce
Aarhus

Markant ændring af ruten til Aarhus City Halvmarathon: God mulighed for at forbedre sin tid

Der er mulighed for at sætte en god tid på Aarhus City Maratons nye rute. Arkivfoto: Flemming Krogh
Det er den største ændring af ruten i løbets historie.

AARHUS: Til det kommende Aarhus City Halvmarathon bliver ruten anderledes end tidligere år. Der kommer til at være fem helt nye kilometer på ruten og ti procent færre højdemeter på ruten, som kommer til at føre løberne ind på Ceres Park i anledning af 100-års jubilæum for byens stadion.

Løbet starter, som det plejer, ved Frederiks Allé. Herfra skal løberne mod Harald Jensens Plads og drejer hen ad Ringgaden til den største ændring af løbet i år. I stedet for at fortsætte over Ringgadebroen vil løberne nu blive ført i retning af Bruuns Galleri og Badeanstalten Spanien.

Den ændring af ruten gør en stor forskel for højdemeterne og vil give løberne mulighed for at sætte ny personlig rekord til Aarhus City Halvmarathon. Samtidig vil det være en mere bynær rute, løberne skal ud på.

- Med den nye rute får vi ikke kun en mere bynær rute og lidt fladere rute, men også en meget publikumsvenlig rute. Allerede efter godt 4 km rammer løberne start- og målområdet igen, så man har god mulighed for først at sende løberne afsted for derefter at heppe på dem fra Rådhuspladsen og forsætte sin tur rundt i midtbyen, hvor der vil være rig mulighed for at møde dem igen”, fortæller Jeanette Boye Sørensen, eventchef hos Aarhus Motion.

Løbet afholdes søndag 14. juni.

Den nye rute til årets løb Foto: Aarhus City Halvmaraton.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce