Annonce
Horsens

Markant afgørelse om byggeri på Vestervej: Udvalg forkaster lokalplan

Thomas Seiersen glæder sig over, at der alligevel ikke skal bygges 19 boliger på Vestervej 7. Arkivfoto: Jens Amtoft
Der bliver alligevel ikke givet grønt lys for et byggeri af 19 boliger på Vestervej 7 i Gedved. Byggeri skal tilpases det lokale miljø.

Gedved: En omstridt lokalplan for et byggeri af 19 boliger på Vestervej i Gedved er blevet forkastet på mandagens møde i plan- og miljøudvalget.

Planen har fået kritik fra beboere og fra Gedved Lokalråd for, at der er for mange boliger i planen, og at der ikke i tilstrækkelig høj grad er blevet taget hensyn områdets kulturhistoriske miljø.

En af de beboere, det har været aktiv i sin kritik af planerne, er Thomas Seiersen, der selv bor på Vestervej.

Han var meget tilfreds med udvalgets afgørelse.

- Jeg vil gerne give kredit til politikerne for, at de har lyttet til borgerne. Jeg synes, det er flot, at man orker at sætte sig ind i det her lidt tunge stof, som man skal være lidt af en nørd for at kunne gennemskue, siger Thomas Seiersen, der selv er arkitekt.

Det var et enigt udvalg, der besluttede at afvise lokalplanen.

- Vi havde en rigtig god dialog i udvalget, og vi var enige om, med baggrund i de høringssvar, der har været fra beboere i området og fra lokalrådet, at vi ikke kan godkende planen, fortæller udvalgsformand Martin Ravn (V).

I referatet fra mødet er der blevet indskrevet, at plan- og miljøudvalget ikke kunne tiltræde indstillingen med bemærkning om, at sagen tilbagesendes til administrationen med henblik på udarbejdelse af en ny lokalplan og tillæg til kommuneplan.

Videre står der, at i en ny lokalplan justeres antallet af boliger, således der må bygges op til 12 boliger, der skal søges tilpasset det lokale miljø. Det eksisterende skovrejsningsområde skal i højere grad fastholdes i et nyt forslag.

- Der har har siddet nogle politikere før os, som har vedtaget en helhedsplan for Gedved, hvor der står, at her er et kulturmiljø, som man ønsker bevaret. Og hvis der er nogle bygninger, der er i så dårlig stand, at de skal rives ned, så er det vigtigt, at et nyt byggeri skal bygges i respekt for at gamle kulturmiljø. Det gælder både, hvad angår byggestil og materialer. Det er vigtigt, at man imødekommer de intentioner, der er i helhedsplanen for Gedved, understreger Martin Ravn.

Annonce
Vi havde en rigtig god dialog i udvalget, og vi var enige om, med baggrund i de høringssvar, der har været fra beboere i området og fra lokalrådet, at vi ikke kan godkende planen.

Martin Ravn (V), udvalgsformand

Roser politikere

Thomas Seiersen og hans genbo på Vestervej, Jørgen Andersen, har lagt mange timers arbejde i at påpege det vigtige i, at det historiske kulturmiljø bliver bevaret.

De har undervejs været i dialog med bl.a. byrådsmedlem Esben Hedeager (K), der selv har været ude for at se på forholdene.

- Jeg har dyb respekt for det arbejde, som byrådsmedlem Esben Hedeager (K) har lavet i den her forbindelse, og jeg synes, det er et godt formandsarbejde af Martin Ravn (V). Hvis ikke det var, fordi Esben Hedeager en søndag pludselig havde stået ved min dør og spurgt, hvor stuehuset på Vestervej 7 var blevet af, så havde jeg formentlig helt overset, hvad der her var ved at ske, fortæller Thomas Seiersen og understreger, at han ikke har noget imod, at der bliver bygget på Vestervej 7. Det skal blot være med respekt for det kulturhistoriske miljø.

I forbindelse med lokalplanens høringsfase, var der 104, der skrev under på, at en fem meter bred sti gennem lokalplanområdet skal bevares. Derudover var der 43, der skrev under på, at der ikke i tilstrækkelig høj grad var taget højde for det unikke historiske landsbymiljø på Vestervej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce