Annonce
Horsens

Markant afgørelse om byggeri på Vestervej: Udvalg forkaster lokalplan

Thomas Seiersen glæder sig over, at der alligevel ikke skal bygges 19 boliger på Vestervej 7. Arkivfoto: Jens Amtoft
Der bliver alligevel ikke givet grønt lys for et byggeri af 19 boliger på Vestervej 7 i Gedved. Byggeri skal tilpases det lokale miljø.

Gedved: En omstridt lokalplan for et byggeri af 19 boliger på Vestervej i Gedved er blevet forkastet på mandagens møde i plan- og miljøudvalget.

Planen har fået kritik fra beboere og fra Gedved Lokalråd for, at der er for mange boliger i planen, og at der ikke i tilstrækkelig høj grad er blevet taget hensyn områdets kulturhistoriske miljø.

En af de beboere, det har været aktiv i sin kritik af planerne, er Thomas Seiersen, der selv bor på Vestervej.

Han var meget tilfreds med udvalgets afgørelse.

- Jeg vil gerne give kredit til politikerne for, at de har lyttet til borgerne. Jeg synes, det er flot, at man orker at sætte sig ind i det her lidt tunge stof, som man skal være lidt af en nørd for at kunne gennemskue, siger Thomas Seiersen, der selv er arkitekt.

Det var et enigt udvalg, der besluttede at afvise lokalplanen.

- Vi havde en rigtig god dialog i udvalget, og vi var enige om, med baggrund i de høringssvar, der har været fra beboere i området og fra lokalrådet, at vi ikke kan godkende planen, fortæller udvalgsformand Martin Ravn (V).

I referatet fra mødet er der blevet indskrevet, at plan- og miljøudvalget ikke kunne tiltræde indstillingen med bemærkning om, at sagen tilbagesendes til administrationen med henblik på udarbejdelse af en ny lokalplan og tillæg til kommuneplan.

Videre står der, at i en ny lokalplan justeres antallet af boliger, således der må bygges op til 12 boliger, der skal søges tilpasset det lokale miljø. Det eksisterende skovrejsningsområde skal i højere grad fastholdes i et nyt forslag.

- Der har har siddet nogle politikere før os, som har vedtaget en helhedsplan for Gedved, hvor der står, at her er et kulturmiljø, som man ønsker bevaret. Og hvis der er nogle bygninger, der er i så dårlig stand, at de skal rives ned, så er det vigtigt, at et nyt byggeri skal bygges i respekt for at gamle kulturmiljø. Det gælder både, hvad angår byggestil og materialer. Det er vigtigt, at man imødekommer de intentioner, der er i helhedsplanen for Gedved, understreger Martin Ravn.

Annonce
Vi havde en rigtig god dialog i udvalget, og vi var enige om, med baggrund i de høringssvar, der har været fra beboere i området og fra lokalrådet, at vi ikke kan godkende planen.

Martin Ravn (V), udvalgsformand

Roser politikere

Thomas Seiersen og hans genbo på Vestervej, Jørgen Andersen, har lagt mange timers arbejde i at påpege det vigtige i, at det historiske kulturmiljø bliver bevaret.

De har undervejs været i dialog med bl.a. byrådsmedlem Esben Hedeager (K), der selv har været ude for at se på forholdene.

- Jeg har dyb respekt for det arbejde, som byrådsmedlem Esben Hedeager (K) har lavet i den her forbindelse, og jeg synes, det er et godt formandsarbejde af Martin Ravn (V). Hvis ikke det var, fordi Esben Hedeager en søndag pludselig havde stået ved min dør og spurgt, hvor stuehuset på Vestervej 7 var blevet af, så havde jeg formentlig helt overset, hvad der her var ved at ske, fortæller Thomas Seiersen og understreger, at han ikke har noget imod, at der bliver bygget på Vestervej 7. Det skal blot være med respekt for det kulturhistoriske miljø.

I forbindelse med lokalplanens høringsfase, var der 104, der skrev under på, at en fem meter bred sti gennem lokalplanområdet skal bevares. Derudover var der 43, der skrev under på, at der ikke i tilstrækkelig høj grad var taget højde for det unikke historiske landsbymiljø på Vestervej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce