Annonce
Aarhus

Markant byggeri på Frederiksbjerg: Den runde karré er lige om hjørnet

Den runde karré, som den den vil tage sig ud set fra det sydvestlige hjørne af ASAs baner.Illustration fra forslag til lokalplan

Arkitekterne bag Den Uendelige Bro har tegnet en cirkelrund karré, der kan blive et markant indslag i bybilledet på Frederiksbjerg. Nu er forslaget til lokalplan for byggeriet ved den gamle ingeniørhøjskole og ASAs baner klar.

AARHUS: Planerne om at opføre en markant rund karré ved den tidligere ingeniørhøjskole på Dalgas Avenue og med ASAs baner som nabo er kommet et stort skridt nærmere.

På mandag er et forslag til lokalplan for projektet, der er tegnet af folkene bag Den Uendelige Bro, arkitektfirmaet Gjøde & Partnere Arkitekter, på dagsordenen på magistratens møde. Herefter går det videre til byrådet.

Den runde karré kommer efter planen op i syv etager, hvor den bliver højest og tre, hvor den er lavest. Højst mod nord hvorfra den trapper ned mod syd. Der kommer tagterrasser på hele nedtrapningen.

Bag projektet står Byggeselskab Mogens de Linde, der ejer den gamle ingeniørhøjskole.

Omkring den runde karré er der i forvejen kollegieboliger, og planen er, at nybyggeriet skal rumme 75-100 boliger - primært delevenlige to-værelses lejligheder målrettet studerende.

Ifølge forslaget til lokalplan skal der laves parkeringskælder til biler og cykler under den runde karré - med indkørsel fra Dalgas Avenue.

Da projektet tidligere var i forhøring, kom der en række indsigelser mod det fra nabolaget. De går især på bygningens højde, på øget trafik og på parkering, der er noget af en udfordring på Frederiksbjerg.

Med sine 26 meter på det højeste rækker den runde karré dog ikke højere op end hverken dele af den gamle ingeniørhøjskole, universitetets "Sektion for Idræt" eller Fjordgades Skole, fremgår det af Center for Byudvikling og Mobilitets kommentarer til indsigelserne.

Heraf fremgår det også, at projektet er ændret lidt som følge af indsigelser, så der ikke bliver tagterrasse på den højeste del af bygningen.

Sådan vil den runde karré tage sig ud, når men fra den vestlige side af Fåborggade kigger ind mod den gamle ingeniørhøjskole.Illustration fra forslag til lokalpaln
Gjøde & Partnere Arkitekter, der er kendt for Den Uendelige Bro ved Varna, står bag det nye Cirkelbyggeriet, der skal ligge her. Illustration: Teknik & Miljø
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce