Annonce
Aarhus

Markant flere ansatte i Aarhus Kommune sendt i karantæne: - Jeg synes det er foruroligende

På alle kommunale bygninger - her rådhuset - er der ophængt sedler, der beder mennesker, der har været i et af risikolandene for corona om at blive væk. Foto. Søren Willumsen
Et stærkt stigende antal kommunalt ansatte i Aarhus sendes i karantæne med mistanke om corona. Blandt dem også ansatte i ældreplejen. Kommunen lukker nu ned for al større mødeaktivitet for at begrænse risikoen for smittespredning.
Annonce

AARHUS: Med omkring 20.000 ansatte er Aarhus Kommune den suverænt største virksomhed i Østjylland. Og tirsdag middag var 33 af medarbejderne sendt hjem i karantæne for at undgå risiko for smittespredning med corona-virus. Blandt dem er 10 medarbejdere fra ældreplejen.

Det viser en opgørelse, som kommunens beredskabsgruppe har lavet.

Her sidder stadsdirektør Niels Højberg for bordenden, og han er bekymret over det hastigt stigende antal karantæneramte.

- Mandag havde vi 19 i karantæne og tirsdag 33. Jeg synes det er foruroligende, at antallet stiger så meget på et døgn, siger Niels Højberg, der vurderer, at det skyldes, at Tyrol også er kommet med på risikolisten, og at mange har været på skiferie der.

Karantæneramte

I Aarhus Kommune er i alt 33 medarbejdere nu i karantæne for at hindre risiko for smittespredning med corona.

De fordeler sig i følgende afdelinger:

Sociale forhold og Beskæftigelse: 10

Teknik og Miljø: 1

Sundhed og Omsorg: 10

Børn og Unge: 11

Borgmesterens afd.: 1

Kultur og Borgerservice: 0

I alt: 33

Kilde: Aarhus Kommune, opgjort tirsdag 10. marts 2020 kl. 12.

Annonce

Beredskabsplan i brug

Beredskabsgruppen har samtidig taget kommunens beredskabsplan op af skuffen og pudset den af. Den er egentlig udarbejdet for at kunne reagere på terror, men kan nu anvendes mod epidemien.

Kommunen har for eksempel valgt at skære ned på al større mødeaktivitet mellem ansatte, så kun de allermest nødvendige møder gennemføres. Det sker for at minimere risikoen for smittespredning.

- Vi gør det for at bidrage til ikke at sætte hospitalssystemet under pres, siger stadsdirektøren.

Annonce

Byrådsmødet gennemføres

For eksempel har kommunen aflyst et møde torsdag aften på rådhuset for iværksættere og aflyser en lang række interne møder og aktiviteter.

- Byrådsmødet onsdag 11. marts gennemføres, fordi der er en række vigtige beslutninger at træffe. Om det bliver med eller uden tilhørere, tager vi stilling til onsdag.

Samtidig skal byrådets medlemmer heller ikke til KL's topmøde i Aalborg i slutningen af næste uge, fordi det er aflyst af samme grund.

- Og så bliver det vurderet i de enkelte afdelinger, hvordan man afvikler møder, siger stadsdirektøren.

Covid-19

Læs mere på:

coronasmitte.dk

Corona-hotline: 7020 0233

Annonce

Skoleledere bliver på skolerne

I Børn og Unge har man for eksempel aflyst alle centrale møder med skoleledere og dagtilbudsledere.

- Vi kan mærke en stor efterspørgsel efter kommunikation ude på skolerne og i daginstitutionerne. Der er et kæmpepres fra forældre for at få information og få svar på spørgsmål. Det er endnu en grund til, at skolelederne og dagtilbudslederne skal bruge mere tid der end til centrale møder, forklarer Martin Østergaard Christensen, direktør for Børn og Unge.

Er der forældre, der holder børn hjemme af frygt for smittefare?

- Det håber jeg virkelig ikke. Styrelsen for Patientsikkerhed har sagt, at man nok skal holde øje med det hele og sige til, hvis der er brug for det. Derfor vil jeg opfordre til, at man lytter til statsministeren og bevarer roen og har fokus på fællesskabet, siger Martin Østergaard Christensen.

De første sedler, der blev hængt op, nævnte specifikt risikoområderne. De er siden erstattet af nye sedler uden navne på områder. For de ændrer sig hele tiden og kan i stedet læses på coronasmitte.dk
Annonce

Ældreplejen også ramt

I kommunens måske mest følsomme afdeling rent sundhedsmæssigt - ældreplejen - der passer kommunens ældre og svagelige, er man også påvirket af coronavirus.

Styrelsen for Patientsikkerhed har sendt 10 af afdelingens 6.000 medarbejdere i karantæne, fremgår det af oversigten.

Men ingen af medarbejderne er konstateret smittede. De er alene sendt i karantæne af sikkerhedsmæssige årsager, meddeler forvaltningen.

Herfra har man netop sat nye plakater op på alle indgangsdøre til plejehjem, hvor det fremgår, at man ikke må gå ind, hvis man har rejst i et af risikoområderne. Afdelingen appellerer til at pårørende viser samfundssind og at man ikke besøger ældre på plejehjem eller svagelige i egen bolig, hvis man selv er sårlig eller i risikogruppen.

Her er de nye sedler sat op på plejeboligerne ved Husumvej. Privatfoto
På rådhuset er der sat ekstra beholdere med håndsprit op til alle gæster. Foto. Søren Willumsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce