Annonce
Aarhus

Markant flere elever på de østjyske sosu-uddannelser: Mandag begynder 465 elever på et nyt forløb

Interessen for en uddannelse som social og sundhedshjælper er stigende i Østjylland i de senere år. Arkivfoto: Morten Pape
Et øget fokus fra skoler og det offentlige har styrket interessen for en uddannelse i plejesektoren.

AARHUS: De østjyske Social- og Sundhedsskoler kan byde et rekordhøjt antal nye studerende velkommen, når de virtuelt tager imod eleverne til grundforløb to.

Skolerne tager imod nye elever tre gange om året, men i januar måned er antallet noget højere end normalt. I 2019 begyndte 207 på det nye forløb. Året efter hed det tal 232 og i år er det så oppe på 300 nystartede for social- og sundhedsskolerne i Aarhus, Silkeborg og Skanderborg.

Mens afdelingerne i Randers og Grenaa har 165 nye elever, hvilket bringer det samlede tal op på 465.

SOSU Østjylland, der har afdelinger i Aarhus, Silkeborg og Skanderborg, kan i løbet af de seneste to år melde om en stor procentmæssig fremgang.

Fakta

Grundforløb 2 er det indledende forløb på Social- og Sundhedsskolerne og varer 20 uger. Herefter kan der tages et hovedforløb som SOSU Hjælper, SOSU Assistent eller pædagogisk assistent.

Skolerne har også et grundforløb 1, der er for 9. eller 10. klasse elever, som har afsluttet deres skole indenfor 14 måneder. Alle andre nye elever begynder på grundforløb to.

Randers Social- og Sundhedsskole, med afdelinger i Randers og Grenaa, har oplevet en stigning på 20 procent i antallet af optagede elever til SOSU-hjælper- og assistentuddannelsen siden sidste år.

SOSU Østjylland, som har afdelinger i Aarhus, Silkeborg og Skanderborg, har en fremgang på 29 procent sammenlignet med 2020.

SOSU Østjylland uddanner personale til Region Midt samt syv østjyske kommuner: Skanderborg, Silkeborg, Favrskov, Aarhus, Syddjurs, Samsø og Odder.

- Der er i den grad brug for flere varme hænder i velfærdssektoren. Hvis udviklingen fortsætter i denne retning, kommer vi tættere på det antal færdiguddannede elever, der er brug for i kommunerne og regionen. Måske kan den verdensomspændende pandemi have medvirket til at gøre folk opmærksomme på vigtigheden af nærvær, omsorg og jobsikkerhed. Så det er meget positivt, at vi nu ser, at flere vælger en SOSU-uddannelse, siger Anette Schmidt Laursen, direktør på SOSU Østjylland.


Der er i den grad brug for flere varme hænder i velfærdssektoren. Hvis udviklingen fortsætter i denne retning, kommer vi tættere på det antal færdiguddannede elever, der er brug for i kommunerne og regionen.

Anette Schmidt Laursen


Det er både unge elever og lidt ældre, som efter år på erhvervsmarkedet gerne vil have papir på deres kompetencer eller som ønsker at skifte spor, der har været med til at få interessen opad.

Annonce

Dagpenge under uddannelse

Samtidig har Social- og sundhedsskolerne i de senere år haft et tæt samarbejde med kommuner og regioner for at sikre en fortsat tilstrømning af elever til plejesektoren. Det har blandt andet skabt et øget fokus på rekruttering, ligesom det er blevet muligt at tage grundforløb to via nettet. Ledige har også fået mulighed for at modtage 110 procent dagpenge under uddannelsen.

- Vi oplever et rigtig godt samarbejde mellem skolerne og de offentlige instanser. Alle er klar over, hvor vigtig en samfundsopgave, vi er med til at løse, og i takt med kvaliteten af uddannelserne bliver bedre og bedre, arbejder vi konstant på at udvikle flere gode tiltag der skal sikre faglærte til velfærdsområdet, og især til ældresektoren, de næste mange år, siger direktør for SOSU Østjylland, Anette Schmidt Laursen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Annonce