Annonce
Kultur

Marselisborg Slot har allerede lys i stuerne: Der gøres klar til dronningens jul

ARKIV- -2008. Dronning Margrethe holder jul på Marselisborg. Kongefamilien holder jul på Marselisborg Slot i Aarhus. I år samler regentparret igen sønner og svigerdøtre. (Foto: Axel Schutt/Scanpix 2011)
Atter i år holder dronning Margrethe jul på Marselisborg Slot. I år får hun selskab af kronprinsfamilien.

AARHUS: De seneste uger har håndværkere holdt parkeret tidligt om morgenen foran rosenporten ved Marselisborg Slot, mens de har ventet på, at porten går op. Og der har været lys i slottets vinduer og tilsyneladende fuld aktivitet. Nu ved vi hvorfor. Atter i år rykker majestæten indenfor i sin fritidsbolig for at fejre jul.

I en pressemeddelelse fra kongehuset hedder det:

"I år danner Marselisborg Slot i Aarhus endnu engang ramme om Hendes Majestæt Dronningen og den kongelige families jul. Dronningen tager den 20. december ophold på slottet og fejrer juleaften sammen med Kronprinsfamilien".

Annonce

Prins Joachim og prinsesse Marie samt deres to børn fejrer til gengæld jul i Frankrig med prinsessens familie, mens prins Joachims ældste sønner, Nikolai og Felix, holder jul sammen med deres mor, grevinde Alexandra.

Underlig jul

Dronning Margrethe har siden sin tronbestigelse i 1972 haft tradition for at holde jul, påske og sommerferie på Marselisborg Slot, og det er kun undtagelsesvist, at hun og hendes familie ikke har været til stede i Aarhus Domkirke henover juledagene.

Sidste år var dog et af de år, hvor julen på Marselisborg var aflyst. Da skulle dronningen have fejret højtiden på Schackenborg Slot, men eftersom coronasmitte også dengang bankede grundigt på de danske juledøre, valgte familien i sidste øjeblik at flytte højtiden retur til Marselisborg.

Dronning Margrethe har tilbragt de fleste julehøjtider på Marselisborg, siden hun blev regent. Arkivfoto fra 2011: Axel Schütt

Som regel har majestæten selskab af et eller flere af sine børn og børnebørn i julen, men et enkelt år tilbragte hun og prins Henrik julen alene på Marselisborg. Det var i 2017, året før prinsen døde, og dronningen har siden i et interview med Århus Stiftstidende fortalt, at det nok var den underligste jul, hun har tilbragt på Marselisborg.

Annonce

Liv i stuerne

I år bliver der til gengæld liv i alle slottets stuer, de 1.350 kvadratmeter, når kronprinsfamilien rykker ind til risengrød, gåsesteg og engelsk christmas pudding samt dronningens hjemmelavede julepynt.

Dronning Margrethe har ofte tilbragt tid sammen med kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine på Marselisborg Slot. Her er de fotograferet i påsken i år. Foto: Kongehuset

Almindeligt dødelige kan titte ind mod slottet gennem rosenporten og overvære Den Kongelige Livgardes vagtskifte hver dag kl. 12.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Sport

Stjernespiller skal ingen steder og forlænger opholdet i Aarhus med tre år: - Jeg ser et kæmpestort potentiale i Aarhus United som klub

AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Kultur

Mohamad flygtede fra krigen: Nu er han manden bag stjernerne i Vild Med Dans

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

For abonnenter

Volbeat-forsanger Michael Poulsen har samlet mod i årtier: - I dag tør jeg stå ved, at de døde flytter med

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Annonce