Annonce
AGF

Marstal og omegn er klar til pokalfight mod AGF: Vi kan godt slå fra os

Fremmødet er altid stort, når Marstal/Rise spiller hjemme på Fortet (Marstal Stadion). Her fra en kamp i 2017. Foto: A. C. Østerby
Onsdag aften møder AGF Ærø-klubben Marstal/Rise i anden runde af pokalturneringen. En flok spillere fra landets femtebedste række, der i øvrigt slet ikke træner på øen, men kun tager færgen over, når der skal spilles kampe. Klubbens cheftræner, Ole Juel, tror nu alligevel på, at de kan drille storfavoritterne fra Aarhus.

FODBOLD: Defensiven vaklede i perioder, men ellers leverede Marstal/Rise i den forgange weekend en noget nær perfekt generalprøve til onsdagens markante pokal-mundfuld mod AGF fra Superligaen.

8-3 sejrede Fynsserie-mandskabet fra Ærø på Scankap Arena i Aarup, en knusende udesejr, der tilmed sendte Marstal/Rise til tops i rækken (pulje 1, red.), der også går under navnet Albaniserien. Så det er selvtillidsfulde, velforberedte rugbrøds-fodtusser, der stiller til start på Fortet i Marstal i anden runde af DBU Pokalen.

- Jo, jo, det gik da fint, men nu lyver tabellen altså også en smule. Vi har spillet én kamp mere end de andre i rækken, lyder det behersket med klingende sydfynsk dialekt fra cheftræner Ole Juel.

Ingen grund til at puste tingene for meget op. Det er der sjældent god grund til i det fynske øhav.

I det hele taget er Ole Juel, i øvrigt cheftræner i klubben siden 2006, ikke en mand, der sådan lader sig rive med af, at der kommer fint besøg fra Østjylland, kampstart klokken 17.15. Han har trods alt haft klubben med oppe i Danmarksserien i fire sæsoner. De rykkede ned for fire år siden.

- Det er da skide fint, det her, siger han.

- Det er stort for øen, at der kommer et hold Superligaen hertil, og det kan man godt mærke på stemningen. Folk glæder sig. Men når alt kommer til alt, er det bare en fodboldkamp. Og en kamp vi selvfølgelig har et håb om, at vi kan gøre spændende, kommer det fra træneren.

Og det mener han. Han har ikke intentioner om, at flokken fra Aarhus skal slippe "nemt" fra opgaven, selvom favoritværdigheden er indlysende. Spillerne har derfor også taget fri fra respektive studier og fast arbejde for ikke at skulle hoppe på færgen til Ærø i sidste øjeblik.

- Vi er ikke en flok lalleglade øboere, der bare skal have én på opleveren. Sådan gør vi ikke. I pokalfodbold er der altid et lille håb, og vi går ind til det her for at søge vores muligheder. Det kan godt være, at det bliver noget bolværksfodbold, det kan næsten ikke undgås, men ikke over alle 90 minutter. Vi skal nok komme til vores ting undervejs.

Så I kommer med noget, der godt kan gøre ondt på AGF?

- Joh. Hvis AGF undervurderer det hele, og måske lige er knap så tændte som til en almindelig kamp i Superligaen, kan vi godt give dem problemer. Vi har nogle store, tunge folk på holdet, der godt kan stå i vejen, og som ikke er bange for at tage ved. Vi kan godt slå fra os derinde. Det kan AGF måske godt blive lidt irriterede over, tror jeg. Det håber jeg da på.

Annonce

Massiv opbakning

Sidst Marstal/Rise - der er en fusion af Marstal IF og Rise Skytte -og Idrætsforening - tørnede sammen med et hold fra den bedste danske fodboldrække var for ni år siden, hvor Silkeborg IF kom på besøg. Og det er en kamp, Ole Juel læner sig en smule op af.

Dengang holdt hjemmeholdet på Fortet stand langt hen ad vejen, bragte sig såmænd foran efter en times spil, inden fuldtidsspillerne, trods alt, hev stikket hjem i slutfasen, vandt 3-1. Men kampen vippede, og sådan kan det sagtens komme til at gå igen, hvis gæsterne fra fastlandet ikke har skruet de spidse albuer på til lejligheden og måske ligefrem døjer med stive stænger efter en halv dagsrejse.

Al almindelig fornuft og logik peger naturligvis på en klar sejr til AGF, for uanset, hvordan cheftræner David Nielsen sætter sit hold sammen på dagen - om det primært er folk fra andet geled, der indløser billet til spilletid - skal der være tydelig forskel over to halvlege på et toptunet Superliga-setup og så en flok glade amatører fra femtebedste række, der end ikke træner på den ø, de repræsenterer.

De to ugentlige træninger, Ole Juel indkalder til, foregår nemlig banerne i Brændeskov lidt uden for Svendborg på Fyn. Det giver langt fra optimale betingelser.

- Vi har faktisk kun to spillere i truppen, der bor fast på Ærø lige nu. Så de tager færgen over to gange om ugen. Resten bor på Fyn, de fleste i Odense, og vi har også to, der er flyttet til København, men som stadig kommer og spiller kampene. Det gør det specielt at være træner for klubben, men det er sådan, det er, og der er ikke andet for end at finde sig i det. Ellers skulle jeg nok være rendt min vej for længe siden, griner den tidligere divisionsspiller.

Nå, der venter faktisk AGFerne lidt af en "heksekeddel" onsdag aften på Fortet. Marstal/Rise har i gennemsnit et par hundrede tilskuere til holdets hjemmekampe, og det gør det til den klub i Fynsserien, der har den største opbakning under kampene.

Det på trods af, at hæderkronede Odense-klubber som B1909 og B1913 også er at finde i Fynsseriens pulje 1.

- Vi har et yderst medlevende publikum. Og de kommer på arbejde. Det skal nok blive sjovt, lyder det fra Ole Juel, der melder om en noget tung grønsvær på Fortet, da "det har stået ned i stænger i to dage".

Der er lagt i kakkelovnen. Og det er jo netop charmen ved pokalbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce