Annonce
Østjylland

Martin Ravn: Peter Sinding har stadig et habilitetsproblem

Venstres gruppeformand, Martin Ravn (V), mener ikke, at den nye organisering af kommunens direktion fjerner tvivlen om kommunens upartiskhed i sagsbehandlingen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Tre medlemmer af Venstre og Esben Hedeager (K) stemte nej til det løsningsforslag, som skulle fritage kommunaldirektør Peter Sinding Poulsen for arbejdsmæssig kontakt med erhvervsmanden Michael Mortensen. Martin Ravn mener, at en løsning kunne være, at kommunaldirektøren fratræder sin position som øverste leder for kommunen.

Horsens: Venstres byrådsgruppe delte sig i to, da Horsens Byråd mandag aften skulle tage stilling til et løsningsforslag i forhold til kommunaldirektør Peter Sinding Poulsens mulige habilitetsproblemer.

Forud for dagsorden-punktet var Venstres gruppe blevet fritstillet til at stemme efter deres overbevisning, og tre ud seks medlemmer, gruppeformand Martin Ravn, Ole Dahl Kristensen og Jørgen Korshøj stemte nej, mens resten af gruppen, Anne Lene Løvbjerg, Henning Jensen og Christa Skelde godkendte den nye organisatoriske model.

Modellen, som blev vedtaget af 23 ud af de 27 byrådsmedlemmer er, at teknisk direktør Charlotte Lyrskov fremover skal varetage al professionel kontakt til erhvervsmanden Michael Mortensen, som følge af at det er kommet frem, at Peter Sinding Poulsen danner par med en søster til Michael Mortensens hustru.

Annonce

Martin Ravn læser redegørelsen fra det eksterne advokatfirma således, at Peter Sinding Poulsen med sin familiære relation til Michael Mortensen på sigt kan få et habilitetsproblem i forhold til forvaltningsloven, og det ændrer den foreslåede løsning ikke på, mener han.

- Lige som borgmesteren har udtalt det, er det afgørende for mig, at der aldrig må kunne sættes spørgsmålstegn ved, om kommunens sagsbehandling er upartisk. Tvivlen vil fortsat være der i den model, der blev vedtaget, og derfor stemte jeg nej, siger Martin Ravn.

Ligestil direktørerne

Martin Ravn foreslår i stedet, at kommunen undersøger en mere vidtgående løsning, hvor Peter Sinding Poulsen organisatorisk sidestilles med de tre øvrige direktører i direktionen.

- Det er den eneste måde, hvor jeg kan se, at vi kommer tvivlen helt til livs, for uanset hvad vil Peter Sinding Poulsen stadig være Charlotte Lyrskovs chef. Jeg er ikke ekspert i, hvordan det kan organiseres, men jeg ser ingen steder i loven, at en kommune skal have en kommunaldirektør. Det kan lyde voldsomt, men jeg synes også, at det er voldsomt, at man nu vil holde Peter Sinding ude af alle sager, hvor Casa og Michael Mortensen er involveret, konstaterer Martin Ravn, der understreger, at det ikke handler om personen Peter Sinding Poulsen.

- Det her handler ikke om personer. Det handler i bund og grund om at beskytte kommunen og kommunens ansatte, siger han.


Tvivlen vil fortsat være der i den model, der blev vedtaget, og derfor stemte jeg nej.

Martin Ravn (V), gruppeformand


- Har du nogen grund til at tvivle på, om Peter Sinding Poulsen har handlet eller vil handle partisk i sager, der involverer Michael Mortensen?

- Det vil jeg ikke forholde mig til. Jeg forholder mig udelukkende til den redegørelse, vi har fået fra advokatfirmaet, siger Martin Ravn.

Annonce

Løvbjerg: Redegørelsen gør mig tryg

Anne Lene Løvbjerg var en af de tre Venstre-medlemmer, der benyttede sig af, at gruppen af gruppeformanden blev sat fri til at stemme efter deres egen overbevisning. Hun tror på, at den nye organisering vil eliminere al tvivl om kommunaldirektørens habilitet.

- For mig har det her ikke noget at gøre med partipolitik, men personlig overbevisning. I min optik har juristerne gjort deres arbejde, som de skulle, og redegørelsen gør mig tryg ved, at direktionen kan håndtere situationen korrekt, siger hun.

- For dig er der ingen tvivl om, at Charlotte Lyrskov kan agere uafhængigt af sin øverste leder, kommunaldirektøren?

- Man kan sætte spørgsmålstegn ved alt, men jeg har en tro på, at man selvfølgelig gør det, man skal. Det modsatte ville være at rejse mistillid til Peter Sinding Poulsen og borgmesteren, og det har jeg ingen grund til. Peter Sinding Poulsen er en dygtig kommunaldirektør, siger hun.

Annonce

Hedeager: Sagen er ikke lukket

Esben Hedeager (K) var den eneste udover de tre Venstre-folk, der stemte imod de organisatoriske ændringer, der betyder, at Peter Sinding Poulsen ikke i fremtiden kommer i berøring med sager, der har relation til Michael Mortensen.

En stemme, der ifølge det konservative byrådsmedlem er et udtryk for manglende belysning af sagen.

- Jeg havde under sagens behandling nogle opklarende spørgsmål, som jeg ikke kunne få besvaret af borgmesteren. Jeg mener ikke, jeg som politiker kan stemme for en sag, som ikke er tilstrækkelig belyst. Derfor stemte De Konservative imod, siger Esben Hedeager.

Han ønsker ikke at komme ind på, hvad det er for nogle spørgsmål, han mangler svar på, og begrunder det med, at det var en lukket sag på byråds-dagsordenen.

Til gengæld lægger han ikke skjul på, at han ikke nødvendigvis anser sagen for lukket, selv om advokatfirmaet ikke finder belæg for at konkludere, at Peter Sinding Poulsen er gået ud over sine beføjelser som kommunaldirektør.

- Det er sket før, at en advokat har taget fejl, siger Esben Hedeager.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Gammel kending vender tilbage til Aarhus: Her er Aros' nye direktør

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Kultur

Kæmpe internationalt navn vender tilbage: Northside præsenterer omsider navne til første festival i Eskelunden

Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Alarm 112

50 brandfolk efterslukker stadig storbrand på kranfabrik: Kan give trafikale udfordringer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Østjylland

Slut med test uden tid i Odder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

AGF

Slut med lejeaftale: AGF køber tysk profil

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Aarhus

Stiften på plakatpatrulje: Partierne bryder både regler og interne aftaler

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Sport

Han kan samle en professorterning hurtigere end du kan tage dine sko på: Bakken-anfører med cirka ti mesterskaber sætter rekord

Annonce