Annonce
Aarhus

Maskerede, unge mænd optog video: Patrulje ramt af flyvende sten

Arkivfoto: Scanpix/Iris

VIBY: En musikvideo fra Trillegården i Hasle skabte i sidste uge debat i området og utryghed hos børn og forældre.

Bag fuld maskering og med våben i hånden, synger gruppen 'Shooter Gang' i nummeret 'Mask på' om at "tømme kugler", "at de trykker den af som i Chicago" og "at alle heromkring vil være som El Chapo" med henvisning til den kendte narkobaron fra Mexico.

Om det er et modsvar, som var i gang med at blive videofilmet onsdag aften i Viby er svært at sige, men i hvert fald modtog Østjyllands Politi onsdag aften klokken 19.10 en anmeldelse om, at flere unge, maskerede mænd var samlet på Rosenhøj Torv.

Der blev sendt flere patruljer til stedet, hvor en stor gruppe unge mænd var samlet foran et pizzeria. Der var også opsat standerlamper med kraftigt lys, og mændene oplyste, at de var i færd med at optage en musikvideo. Mændene fik besked på, at de, når optagelserne var afsluttet, skulle tage maskeringen af, hvilket de indvilligede i.

Annonce

Dårlig stemning

Kort tid efter - klokken 20.35 - fik politiet så besked om, at optagelserne var flyttet til Søndervangs Allé i Viby, og at der samtidig var ved at opstå dårlig stemning på stedet. Der blev derfor sendt en patrulje, der fik kontakt til to af personerne, der oplyste, at optagelserne snart ville være afsluttet, hvorefter de ville køre fra stedet.

Da optagelserne var færdige, kørte patruljen ind på Rosenhøj Torv og parkerede bilen. Kort efter blev der kastet en genstand mod patruljebilen, så der lød et højt brag. Det viste sig, at det var en sten, der var blevet kastet mod patruljebilen, der fik smadret venstre baglygte.

Betjentene så ikke, hvem der kastede stenen, og ingen af de tilbageværende personer på stedet ønskede at tale med politiet. Stenen blev sikret, og der blev oprettet en sag vedrørende forsøg på vold mod polititjenestemand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce